23 Aralık 2014 Salı

Göz makyajı nasıl temizlenir?


Göz makyajını seviyorum.Gözlerim birazcık büyük olduğu için eğer bir şey yapmazsam yüzümde boş bir ifade oluyormuş gibi geliyor.
Göz makyajımı nasıl temizleyeceğim mevzusu bir ara benim için baya bir dert olmuştu.Bundan bir sene öncesine kadar gözlerimi ıslak mendille siliyor sonra da yüzümü yıkıyordum ama bu yöntemin göz kenarlarındaki kırışıkları arttırdığını duydum.Ayriyeten ne kadar silersem ya da yıkarsam da yine de gözlerimde biraz da olsa makyaj kalıntısı kalıyordu.Özellikle ertesi sabah panda gibi kalktığım,gözlerin altında siyah halkalar oluştuğu çok olurdu.Tabi ki bu duruma uyuz oluyordum.Ek olarak göze yapılan makyajın sadece bir göz kalemi olsa bile kalıntı olarak kalması gözde ciddi bir probleme yol açabilir.Bu konuya dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Bu yüzden bugün sizlere göz makyajımı nasıl temizlediğimi göstermek istiyorum.

Benim kullandığım ürünler
1.Diadermine 3'ü bir arada temizleme sütü
2.Makyaj temizleme pedi
3.Johnson's baby şampuan

Ben gözlerim için makyaj temizleme pedi kullanıyorum.Pamuğa göre daha kullanışlı oluyor,parçalanmıyor.Diadermine temizleme sütünü makyaj temizleme pedine döküyorum ve gözlerimin içini ve dışını nazikçe siliyorum.Ardından bebek şampuanından bir miktar alıp gözlerimi yıkıyorum.Burada bebek şampuanı kullanmanın amacı gözlerin yanmasını engellemek.Her ne kadar bebek şampuanı da olsa direk göze temasta yanma etkisi olabiliyor.Bu yüzden siz iki kere gözleri açmadan yıkayın daha sonra gözün içini dışını tekrar yıkayın.Ben en aşağı 7-8 kere yıkıyorum anca o zaman bütün makyaj temizleniyor.


Ürünlere gelirsek.Diadermine'nin arka yüzü bu şekilde.Kokusu krem gibi fakat kremden farklı bir yapıda.Yüzümüzü yıkadıktan sonra nemlendirmek adına da sürebiliyoruz.Tavsiye edebilirim.
Johnson's baby şampuanı ise Watsons'tan kampanyadan almıştım yanında bebek kolonyasıyla birlikte 11 lira civarında birşeydi galiba.Kullan kullan da bitmiyor maşallah 800 ml olunca :) Bu üründen de memnunum.

İşte böyle umarım faydalı olmuştur.
Sevgiler :)






6 yorum:

  1. Diadermine temizleme sütünü ben de bir ara kullanmıştım güzel bir ürün :)
    Faydalı bir yazı olmuş ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Blog keşif etkinliğinde gördüm takibe aldım. Bloguma da beklerim.
    http://makyajcigeldihanim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Merhaba blog keşif etkinliğinde gördüm kendinden birşeyler olunca ilgimi çekiyor :) neutrogena göz makyaj temizleyici ürününü de tavsiye eder bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil