18 Haziran 2016 Cumartesi

En Çok Para Kazanan Koreli Aktörler ve Aldıkları Ücretler

Zenginin parası,züğürtün çenesini yorarmış.Benimkisi de o hesap.Türk aktörlerin bölüm başına aldıkları dudak uçuklatan ücretleri biliyoruz.Korelilerin aldıkları ücretleri görünce,''bizimkilerde neymiş?'' diyebilirsiniz.

10.Lee Joon

Lee Joon'u listede görmek epey ilginç geldi bana.Kendisini Mblaq'ten tanıyorum ama oturupta bir dizisini izlemişliğim yok.Lee Joon ''Heard It Through The Grapevine'' adlı dizisinde bölüm başına yaklaşık 10 milyon Won (25 bin TL) almış. Oyunculuğunun iyi olduğunu biliyordum ama yine de bölüm başına bu kadar ücret alması şaşırttı beni.Lee Joon gruptan ayrıldıktan kısa bir süre sonra da grup dağılmıştı zaten.Desenize Lee Joon boşuna bırakmamış grubu.

9.Kim Woo Bin

Kim Woo Bin,''The Heirs'' dizisinin ikinci erkek karakteriydi.O dönemde epeeeeyy! bir hayran kitlesi oluşturdu kendine.Fakat ben herkes gibi kendisinden pek etkilenemedim.Belki de dizideki karakterinden kaynaklanıyordur.Woo Bin bölüm başına yaklaşık 50 milyon won (125 bin TL) alıyormuş.Bizim paralara dönüştürünce rakamlar bir hayli büyüyor değil mi? :)) Woo Bin'in,Suzy ile birlikte oynadığı ''uncontrollably fond'' adlı yeni diziside yakında çıkacakmış.

8. Ji Chang Wook
Empress Ki,Healer gibi dizilerden tanınan Chang Wook'da bölüm başına yaklaşık 50 milyon won alıyormuş.

7.Lee Jong Suk

Secret Garden'da tanışıp daha sonra hiç izlemediğim oyunculardan.''Doctor Stranger''ın ilk bölümünü izlemiştim aslında.Sonra devamı gelmedi niyeyse.Tekrardan listeme alayım bari :) Jong Suk,bölüm başına yaklaşık 60 milyon won(150 bin TL) alıyormuş.

6.Lee Seung Gi


''My Girlfriend is Gumiho''da görüpte Seung gi'yi sevmeyenimiz var mı acaba? :) Strong Heart programında da çok şekerdi.Geçen senelerde Türkiye'ye gelmişti.Tekrar gelse keşke..Lee Seung Gi,bölüm başına yaklaşık 70 milyon won(175 bin TL) alıyormuş.
Küçük dilimi bu noktadan sonra yutabilirim sanırım.Rakamlar dehşet değil mi?O.O

5.Lee Min Ho


Oppama gelmiş sıra*.*(30 yaşına gelince de sürdürecek miyim bu ergenlik tavırlarını merak ediyorum!)
Min Ho'cuğum en son dizisinden (The Heirs) yaklaşık 70 milyon won almış.Seung Gi'yle aynı ücreti almasına şaşırdım.Min Ho daha popüler geliyordu bana.Yeni dizisiyle bu rakam katlanmıştır gibi geliyor.

4.So Ji Sub


Kore'nin Johnny Depp'i So Ji Sub,bölüm başına yaklaşık 80 milyon won(200 bin TL) alıyormuş.Yeteneğini ve diğer ücretleri göz önüne alırsak hiç şaşırmadım! 

3.Jo In Sung


Bu adam neden bana hep So Ji Sub'ı andırıyor? Benzemiyorlar bile! Karizmatiklik falan mı acaba?(Kore dizisi izlemeyenlerin şaşırdığına adım gibi eminim.Çünkü hepsi çekik ve hepsi aynı değil mi?-_-) Jo In Sung'da,''It's Okay,That's Love''da bölüm başına 80 milyon won almış.

2.Hyun Bin

Hyun Bin'in Secret Garden'dan sonra popülaritesinin tavan yaptığı kesin!''Hyde,Jekyll and me''de bölüm başına yaklaşık 100 milyon won almış(250 bin TL).Benim bundan sonrasına kalbim nasıl dayanır bilmiyorum.Adam iki-üç bölüm oynasa Türkiye'ye gelse daha da hiç çalışmasa gül gibi geçinir gider valla..

1.Kim Soo Hyun

Veeeee geldik birincimize.Son dönemlerde yıldızı epey parlayan Kim Soo Hyun bölüm başına yaklaşık 100 milyon won(250 bin TL) alıyormuş.Aslında Hyun Bin'le aldıkları ücretler aynı olmasından da iki birincimiz var diyebiliriz.Fakat Kim Soo Hyun'un Kore'de nereye gitseniz çarşaf çarşaf panolarda,reklamlarda karşınıza çıkmasından da popülerliği belli oluyor.Şöhretini ''The Moon That Embraces the Sun''da ki başarısından sonra ''My Love From Another Star''la da iyice taçlandırmıştı.Her ne kadar ''Producer'' fazla sevilmese de bence de gerçekten Kim Soo Hyun şu an Kore'nin bir numarası..O ağlamaları bile yeter! *.*




Bu arada istatistiklere bakıyorum da yazılarımı okuyan birçok kişi olmasına rağmen yorum yapılmıyor.Lütfen güzel yorumlarınızı esirgemeyin ki ben de kendim de yazma şevki bulayım değil mi ama?:)






14 yorum:

  1. Bu durumda ji sung ,gong yoo , song joong ki gibi daha nice iyi aktörler 10 milyon won dan daha mı az kazanıyor ? Piyasada Lee joon ( kim olduğunu bile bilmiyorum ) kadar da değerleri yok mu ? Çok şaşırdım gerçekten.Bana göre Ji Sung korenin en iyi aktörlerinden ve çok popüler , reytingi yüksek dizileri var. Sessiz blog okuru Nil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumun için Nil.Lütfen sessiz kalma.Yorumların çok değerli benim için :)
      Listeye girmeyen çok kişi var cidden.Acaba diğer kişiler piyasa araştırması yapılırken dikkate alınmamış mı? Sebebi bu yüzden olabilir belki.

      Sil
    2. Rica ederim . Eski yazılara da girip biraz yorum yapayım ben :)

      Sil
  2. vay anam vay :D Dudak uçuklatan rakamlar, oppalarımıza yaraşır :D
    Dizileri 16 bölümde bitirdikleri için bizim starlarla aşağı yukarı aynı rakamlara geliyordur kazançları bence :) Sadece bizimkiler daha çok ırgatlık yapmış oluyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doğru söylüyorsun! Birde bizim diziler 90 dk. sürerken onların ki 60 dk. oluyor.
      Amaaan nasılsa bölüm başına bizimkilerde nerden baksan 60 bin TL alıyor.O kadar da çalışsınlar yani :P

      Sil
  3. Bizimkiler bunların yanında çerez alıyorlar demek ki öyle gözüküyormuş :) Tr gelip 11 sülalesini geçindirirler kesin :) Paylaşımın güzel olmuş emeklerine sağlık ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkiler bile bir reklam filminden 1 Milyon alıyorlar..Düşün bunlar ne kadar alıyorlardır? O_o
      Teşekkürler yorumun için :*

      Sil
  4. Song joong ki'ciğim nasıl olmaz yaa.. Allahtan lee jong suk varmış listede... en azından en sevdiğim 2 kişiden biri var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Song Jooon Ki bu sıralar çok ünlü sanırım.Bir dizisini izlemeliyim hemen :)

      Sil
    2. En tatlısı Lee Jong Suk tartışmasız😉😉😉

      Sil
    3. Hmmm fanıyız demek :) Bende secret garden'dan tanıyorum ve seviyorum kendisi :))

      Sil
  5. Ben bu kadar fazla aldıklarını tahmin etmiyordum ben kore dizisi izlemeye rastgele bir sitede 49 days izleyerek başladım senaryo mükemmeldi daha sonra lee min hoo hayranı oldum şimdi senaryo suna göre izliyorum. Güney Kore'de çok fazla gelir uçurumu var. Normal halk çok zor geciniyor. Bilmiyorum bu kadar ücret adil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede çok adil değil ama bir yorum da daha söylemiştim Özcan Deniz'in de Coca Cola reklamında 1 Milyon TL aldığını bildiğimden beri şaşırmıyorum bu bilgilere :/

      Sil