9 Ağustos 2013 Cuma

49 Days / 49일 / 49 Gün ve dizi hakkındaki yorumlarım


O kadar Kore dizisi izlememe rağmen bloğumda yazmak kısmet olmamıştı.İlk olarak ''49 days''e nasipmiş :)

Aslında bu diziyi izleyeli baya oldu ama konusu olsun,içeriğindeki mesajlar olsun benim beğenimi kazanmayı başardı.Spoiler yok içiniz rahat okuyabilirsiniz :)
Hemen konusuna geçeyim:


                                                                              








  Shin Ji hyun(Nam Gyu-ri) bir evin tek kızıdır.Saf,neşeli ve iyi biridir..Adeta bir Pollyanna yani..Nişanlısıyla evlilik hazırlıkları yaptığı sırada başına trajik bir olay gelir.Trafik kazası geçirir ve komaya girer.Fakat Ji hyun'un hikayesi sadece bununla sınırlı değildir.

                                                                                                







 Song Yi soo (Jung Il woo)ise bir ruh bekçisidir.Yani ölen kişilerin ruhlarını toplamaktadır.Ji hyun'da olay herkeste ki gibi olmaz.Bir durumdan dolayı ona 49 gün verilir.Ama bir şart vardır.Onu seven 3 kişiden saf gözyaşı toplaması gerekmektedir.49 günün sonunda bu 3 gözyaşını toplarsa hayata dönebilecektir.Peki bunu nasıl yapacaktır?                                                                             


                                                                           
  

  
                                                                            








Song Ki yong (Lee Yo won)ise geçmişindeki kötü anılar yüzünden hayata küsmüş biridir.Ölü gibi yaşar.Sadece gece vakti çalıştığı markete gider ve gelir.Onun haricinde evden dışarı çıkmaz.

Ji hyun'un gözyaşlarını toplaması için Song Ki yong seçilmiştir.Artık gündüz vakti Ji hyun,Ki yong'un bedenine girip ve 3 tane saf gözyaşı bulmaya çalışacaktır..









Bu gözyaşları kan bağı olmayan kişilerden alınmak zorunda..
 İlk bölümde ruh bekçisi,kuralları anlattığında ji hyun şöyle bir tepki vermişti:'' Acaba 3 den daha fazla toplarsak bonus olarak ömrüm uzuyor mu?'' diye :D Ama işler bu o kadar kolay olacak mıydı acaba?

Fantastik dizileri sevenlerin hoşuna gidecek bir dizi.Aslında verilmek istenen mesajlar çok anlamlı.İnsan her izlediğinde şoke oluyor.Ji hyun ruh olduğu sürelerce kimseye görünmediği için olayların iç yüzü ortaya çıkıyor.

Ji hyun'un gözyaşlarını topladığı kolyeye de bayıldımm.Kore dizilerinde böyle bir durum var.Ya kolyesi ya da bir aksesuarı illaki diziye özgü birşeyler oluyor.Şu an aklıma gelenler Boys over flowerstaki ve my girldeki kolyeler :) 
Yalnız dizi boyunca Ji hyun'un elbisesinde gözüm kaldı..Söylemeden edemeyeceğim.

Song Ki yong'u oynayan Lee Yo won'un oyunculuğunu da harika buldum.Ji hyun bedenine girdiğinde başka bir insan,çıktığında başka bir insanmış gibi hissediriyor gerçekten..

Dizinin son bölümünde ise herkes gibi ''hönkk'' diye kalmış olduğumu da belirteyim.Allahım nasıl olaylar bu kadar birbiriyle örtüşür.Allak bullak oldum bi..Eminim sizde izlerseniz fena halde şaşıracaksınız bu duruma..
Ben diziyi izlerken arada bir ''Beşinci boyut'' izliyormuş gibi olsamda,''49 Days''in izlenmeye değer bir dizi olduğunu düşünüyorum :D Özellikle Ji hyun'un gözyaşı toplarken ki hallerine o kadar üzüldüm ki gözyaşlarımı tutamadım çoğu zamanlarda..İzleyin derim ben pişman olmazsınız:)
Bir sonraki postta görüşmek üzere:)









2 yorum:

  1. dizi boyunca üç damla toplamaya uğraş tam oldu dediğin yerde tekrar öl :( çok ağlamaklı bir diziydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acıklı Türk filmlerine taş çıkartır valla :)
      Zavallım o iyiliğe de o kadar acı çekti :((

      Sil