24 Temmuz 2016 Pazar

Vizyonda Olan Filmler: Sultan (2016)


Ohh bee sonunda bir Hint filmini sinemada izledim!

Her ne kadar Shahrukh'un filminin Türkiye'de vizyona girmesini geciktirse de yine de bir Bollywood filminin, baş rollerinden de güzel olduğu aşikar olan bir filmi sinemada izlemek de güzel bir keyifti..

Sultan'ın başrollerinde Salman Khan ve Anushka Sharma oynuyor..
Sultan(Salman Khan)ın aşkı uğruna 30 yaşına kadar bir baltaya sap olamamış bir adamdan,olimpiyatlardan altın madalyayla dönen bir güreş şampiyonuna dönüşümünü anlatıyor.Sadece bunla bitmiyor tabi ki.Bu hikayenin sadece başı...Filmin devamında Sultan,Aarfa(Anushka Sharma) ile bir çok sınavdan geçiyorlar..

Filmin içinde birbirinden güzel şarkılar,danslarla geçen enerjisiyle birlikte,zırıl zırıl ağlatacak 70'li yıllar Yeşilçamını aratmayacak duygusal sahneleri de mevcut.Anlayacağınız bir Bollywood filminden beklentilerinizi karşılayacak cinsten..


 Amir Khan'ın filmlerinde olduğu gibi sosyal içerikli mesajları da bol olan bir filmdi..Aarfa karakteri de bir güreşçi.Kadınları bir çok alanda geri plana atan Hint toplumunda,önyargıları yıkarak,azimle hedeflerinin peşinden koşan,babasını gururlandırmak için uğraşan ve sonunda mükafatını şampiyonluklarla alan bir kadını gösteriyor bizlere..Bu yüzden bu karaktere tam anlamıyla bayıldım!!
Filmin bir sahnesinde Aarfa diyordu ki ''Eğer siz kız çocuklarını öldürürseniz,sizin oğullarınıza kim gelin olacak??''Ne kadar anlamlı sözler değil mi?

Onun dışında filmle alakalı çekiştirmek istediklerim ise,biliyorsunuz ki Hint filmlerinde bir çok dans ve müzik oluyor.Evde izlerken sesini yükseltip dinlerken,sinemada kulaklarımı kapatmama rağmen müziği son ses duyuyordum..Sinemaya gidecekler aman diyeyim dikkatli olun :)

Anushka Sharma'yı belki bir çok kişi Rab Ne Bana Di Jodi'den tanıyordur.Fakat kızda o zamandan bu zamana ne kadar değişim olmuş yahu.Özellikle son dönemlerde yüzünde ki değişim aşikar.Sanırım büyük ihtimalle botox yaptırmış..Bana kalırsa gayet güzeldi ve gerekte yoktu..Neden böyle bir şey yaparlar ki?? Aman diyeyim Anushka,Katrina Kaif'in peşinden gitmesin? :)

Filmle ilgili güzel bir nokta ise,başlarken Yash Raj Film'in logosunun çıkması ve kadının o bilindik melodik sesi..Bunu anca Bollywood izleyicileri anlayabilir :)

Son olarak Salman'ın filmde Shahrukh'un DDLJ filmine gönderme yapması çok hoşuma gitti.Kamera arkasına baktığımızda da Shahrukh'un film setini ziyaret ettiğini görmüştüm.Shahrukh,Salman'la arayı düzelttiğinden beri baya sıkı fıkılar..

Filmde DDLJ filmine gönderme yaparak Güreş antrenörü,Sultan'dan bir güreşçi olamayacağını söyleyerek şakasına ''Shahrukh Khan gibi ayçiçeği tarlasında sana kollarımı mı açmamı bekliyorsun??'' deyince ,Sultan da ''Öyle demeyin efendim..Ben Shahrukh Khan'ın hayranıyım..O kör bir kıza bakış attığında bile kendine aşık edebilir'' diye bir diyalog geçmişti :D
Evet Evet Sultancım bu sözlerine harfi harfine katılıyorum :)))


İstanbul'da malesef her sinema salonunda vizyona girmemişti.Diğer şehirlerde durum nasıl bilmiyorum ama sinemaya gitmeden evvel bir araştırın bence sizin gideceğiniz yerde vizyona girmiş mi diye..O kadar gereksiz filmleri vizyona sokuyorlar ki,bu filmlere engel olmasına anlam veremiyorum cidden..Maaile gidebileceğiniz,gönül rahatlığıyla izleyebileceğiniz bir film..Çok geç kalmadan gidin izleyin derim ben :))

Bu arada Srkçuğumun filmi Fan'da Türkiye'de vizyona girmesine az kaldı..Şimdiden çok heyecanlandım :)))







23 yorum:

  1. vloguna hoşgeldiiiiin yaaaa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım *.*
      Malum olaylar ve kendi gündemimdeki değişiklikler nedeniyle blogumdan biraz koptum ama geri dönüş yapabildim sonunda:)

      Sil
  2. Kaç gündür aklımda bir gidemedim ya. Hatta Bollywood filmini sinemada ilk izleyişim diye fotoğraf bile çektireceğim. Bir gidebilsem... ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle yapacaktım ama fırsatım olmadı malesef :) Büyük boy karton falan koyuyorlar ya girişlere keşke onlardan olsa daha güzel olurdu :))

      Sil
  3. Haftaya gideceğim inşallah bu filme, çok heyecanlıyım :) Fragmanından sonra beklemek o kadar zor oldu ki.. Sende beğenmişsin o zaman bende gönül rahatlığıyla gidebilirim^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok beğendim canım..Yash Raj films ve Salman olunca tabi kötü bir iş çıkması beklenemezdi zaten :)

      Sil
  4. işallah giderim ben de tamam yaa :)

    YanıtlaSil
  5. sondan başlıyorum...
    Fannnn nerede kaldı yaa. keşke bu cuma 5 ağustos olsaydı hemencecik. Beklemesi çok zor, film izlemişken bile çok zor.
    Sultan için tıpatıp aynı düşünüyoruz, yine :) çok eğlenceliydi, srk göndermesi ile on ikiden isabet vurdu kalbimi.
    Anushka, geçen yıl dudak estetiği yaptırmıştı. Değişikliği ondan ötürü hissetmişsindir. güzeldi, yine güzel olmuş, ama hiç de gereği yoktu gerçekten.
    sinemada hint filmi izlemesi çok keyifli ya, bundan sonra hiç bir tanesini kaçırmak istemeyeceğim. Ama izleyici sayısı düşük olursa, projeyi iptal edebilirler diye endişeliyim. Bakalım...
    ve başlarken ki yash raj logosu kesinlikle acayip bir his <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin canısı :*
      Fan 29 temmuzda vizyona girecek dendi ama 5 ağustos yapmışlar..Valla Cinemaximum iyi yaptı hoş yaptı da sınırlarımı zorluyor erteleye erteleye :)
      Jab Tak Hai Jaan'da Katrina Kaif'den çok benim ilgimi Anushka çekmişti doğallıyla..Fakat işi cozutmaz umarım..
      Bizim sinemada da çok az izleyici vardı ya ben de endişeliyim o konuda :/
      Yash Raj logosunda bir ara KKHH çalıyordu ya o çalsaydı keşke dimi? :) Yalnız nasıl sahiplenmiş benimsemişiz Bollywood filmlerini :))

      Sil
  6. gördün müüü son yazımııııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi gördüm çok mutlu oldum :) Tekrar teşekkürler tatlı bakışlı deep :*

      Sil
  7. Bir sürü film... :)

    Şimdi Hayalet Avcıları da girdi... :)

    Neyse ben de beklerim bloguma! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel filmler geliyor.Ben son zamanlarda Bollywooda sardığım için ayrı bir keyifle anlatıyorum:)
      Hayalet avcılarını gördüm bende.Çizgi filmini ne çok izlerdik.Bir de filmini izlemek lazım..

      Gelirim tabi ki..Hoş geldin sende :)

      Sil
  8. şu sıralar kanal 7'de yalancı bahar ve deli divane miydi ne hint filmlerine sarmış bulunmaktayım 😌☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir garip aşk ve Benimsin'e sarmıştım bende.Yalancı Bahar'da çok güzel ama fırsat bulamıyorum.Deli divane nasıl bir dizi acaba? Bu sefer lütfen zorunlu evlilik olmasın :D

      Sil
  9. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım bende beklerim :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
  10. Hiç film izleeme fırsatım olmuyor, çok üzgünüm 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda ben de farklı sayılmam-.- Yine de bir boşluk bulup,kendine zaman ayırmak bir nefes almak lazım arada..

      Sil
  11. Merhabalar. Deep ten geliyorum :) film dolu araya enfes tariflerde katılmış güzel bir bloğunuz varmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldinnn :) Evet tarif paylaşmayı çok seviyorum.Sadece film yorumlamıyorum bloğumda..Hayatıma dair daha çok günlük gibi..

      Sil
  12. Gelirim tabi ki..Hoşgeldin *.*

    YanıtlaSil