5 Ocak 2016 Salı

''Delibal'' ın ''Moonu 3''den Alıntı Olduğu Haberleri




Gün görmeyelim ki Sevgili okurlar,başka memleketlerden aldığımız senaryolar olmasın.
Kendimi iyice filmlerin yabancı versiyonu bulma avcısı olarak görmeye başlasam da,yine de duyduğum bu bilgiyi sizlerle paylaşmadan duramayacağım.Çünkü aslında bayılarak izlediğimiz filmlerin orjinal versiyonlarını bilmek,ona göre izlemek hem kandırılmışlık hissinden kurtarıyor hem de filmleri kıyaslama yapma fırsatını sağlıyor diye düşünüyorum..
Şu sıralar blogtan da anlayacağınız üzere bollywood filmlerine sardım.Geçen kanalları zaplarken ilk önce başka bir kanalda sonra ise Show tv'de bu habere rastladım..Çağatay Ulusoy'un şu sıralar vizyonda olan filminin aslında bir Bollywood filmi olan ''Moonu 3''den alıntı olduğu söyleniyor.

İki filmi de izlemedim ama özetlerine bakılınca benzerlikler mevcut.
İkisinde de okulda başlayan bir aşk ve sonrasında yaşanılan psikolojik rahatsızlık(bipolar bozukluk) ve yaşanılan zorluklar..

Aslında bahsettiğim o bollywood filmini çoğunuz biliyorsunuz.Coco Cola reklamlarında da uzun uzun Özcan Deniz''den dinledik.''Why This Kolaveri Kolaveri Kolaveri Diii?'' Hatırladınız mı? :)


Filmin yönetmeni de isim vermeden ''Alıntı yaptığımız projeyi yerelleştirip farklı bir lezzet kattık” demiş.

Tabii filmleri açıp ta izlemediğim için kesin bir kanaat getiremiyorum.Haberlerde benzetme yapmış olabilir ama durum böyle..

Siz ne düşünüyorsunuz?Filmi izleyenler var mı?Nasıl buldunuz?








6 yorum:

  1. delibal'ı izlemek için listeme almıştım, o zaman önce moonu3'ü izlemem lazım gibi hissettim. en yakın zamanda izlicem^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zaten şu Kolaveri şarkısından sonra iyice merak etmiştim şimdi daha da çok merak ettim :)
      Filmi izleyince de bir tanıtım yazısı yazarım belki :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy deme..Aşk Tesadüfleri sever he..İyi en azından onlarında bir tane bizden aldığı olsun diyeceğim ama o filmide sanki biz başka bir filmden aldık gibi geliyor :) İşler baya karışık :)
      Ne kadar merak etsem de zevkine güveniyorum..Pek bir zaman bulamıyorum zaten ama izlersem de beğenmeme ihtimalim yüksek :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil