20 Ağustos 2013 Salı

İki bisküvili çilek soslu irmik tatlısı

 
 
İki bisküvili çilek soslu irmik tatlısı,yapımı basit mi basit lezzeti harika ve şerbetli tatlılara nazaran daha hafif olan harika bir tatlı.
Bisküvili irmik tatlısı tarifini aradığımda direk bu şekilde karşıma çıkmamıştı.Genelde krem şanti konmadan yapılanlara rast geldim ama kremşanti konulunca da mükemmel bir şey oldu.Sonra çilek sosu farklı bisküviler konulunca bir derece kendi tarifim de ortaya çıktı diyebiliriz :)
 
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilin
yarım paket sade pötibör bisküvi
yarım paket kakaolu pötibör bisküvi
çilek sosu
 
kremşanti için:
1 bardak süt
 
Yapılışı
  1. Sütü,irmiği ve şekeri ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulana kadar kaynatıyoruz.Kaynayınca bir paket vanilini ekliyoruz.Biraz daha kaynayınca ocaktan alıyoruz
  2. Sade bisküvileri borcamın tabanına diziyoruz.İrmikli kremanın yarısını üstüne döküyoruz.Sonra üstüne kakaolu bisküvileri diziyoruz ve harcın geri kalan kısmını döküyoruz.Ilımaya bırakıyoruz.
  3. Bir başka kapta 1 paket krem şantiyi 1 bardak sütle kıvamını alana kadar karıştırıyoruz ve 10-20 dk buzdolabında bekletiyoruz.
  4. Sonra soğuyan irmiğin üzerini krem şantiyle isterseniz şekil vererek isterseniz düz bir şekilde yayıyoruz.Son olarak çilek sosuyla üstünü süslüyoruz.Buzdolabında dinlendikten sonra servis yapıyoruz.(Bir gece bekletmekte fayda var.Ne kadar buzdolabında kalırsa lezzeti o kadar güzel oluyor)

 
Ben süslemeyi iki şekilde yaptım bir tanesine krem şantiye şekil verip aralarına çilek sosu döktüm.diğerinde direk krem şantiyle kaplayıp kalp şekli verdim.İkisi de çok güzel oldu:)
 
 
Kullandığım çilek sosu buydu.Marketlerde satılıyor.Tavsiye ederim sizede.Eğer evde böyle hazır yoksa çilek reçeli de kullanabilirsiniz.
 
 
 
 
Afiyet olsun :)
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder