4 Temmuz 2013 Perşembe

Arap/Kuveyt tesettür modası

  
Aslında başlığı Kuveyt diye atmış olsam da bir çok ülkeden görmüştüm bu tarzlardaki moda ikonlarını ama ben size en çok bileneni daha doğrusu benim dikkatimi çeken birini tanıtıp kendim şahit olduğum bir olaydan bahsedeceğim..
 
 
 
 
Gerçek adını bilmesemde Instagram'da @ascia_akf kullanıcı adına sahip.Twitter hesabı da aynı şekilde..Kendisinin ayrıca bir bloğu var..

Bu kadın genelde başını yukardan düğüm atarak bağlıyor ve salaş ince pantolanlar giyiyor.Ben de rastgele denk gelmiştim ve bu tarzı ilk gördüğümde çok şaşırmıştım :)
 
Kendini Amerikan-Kuveyt melezi,türban bağlama blogger ve tasarımcısı olarak tanıtıyor.İzleyicileri de öyle az buz değil.sosyal alemde ki popülaritesi epey yüksek..
Ben de geçenlerde bir alışveriş merkezinde şöyle bir görüntüyle karşılaştım:
 
Evet biraz belli olmasa da siz amatörlüğüme verin :P Ailemin garip bakışları altında anca bu fotoğrafı çekebildim.Herşey bloğum için :P
İlk başta bu kadını Ascia sanmış olsam da sonra gerçeğin farkına varmıştım..Aynı mağaza da iki üç tane daha başlarını bu şekilde bağlamış ve tarzları birebir aynı olan kadınlar görmüştüm.Yani anlayacağınız bu kadın bir çok kitleyi peşinden sürüklemeyi başarmış.Gerçi Türkiye'de de bazı tesettür ikonlarında yavaştan bu tarzı görsemde benim orda gördüğüm kadınlar araplardı..
 
 
Siz bu tarz hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Türkiye'de de böyle bir moda akımı başlar mı? Görüşlerinizi merak ediyorum.. 
 
 
 
 
       
       
        Not:İlk iki resim ascia_akf'nin kendi int. sitesinden alıntıdır Sitesine buradan  ulaşabilirsiniz..


 




4 yorum:

  1. Allah akıl fikir versin.Cidden ilginç bir moda akımı :)

    YanıtlaSil
  2. Benim bu tarzı benimsemeyeceğim aşikar ama diğer türk kadınlarını/kızlarını bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha bugün bile ne değişik baş bağlama şekilleri gördüm bir bilsen :))

      Sil