7 Temmuz 2015 Salı

The Time We Were Not In Love (Ha ji won'un yeni dizisi)


Hayatımda ki bir başka yoğun dönemi de atlatıp rahat bir nefes alınca sonunda hayalini kurduğum boş zamanıma kavuştum :) Bu benim için bol bol dizi izlemek,arkadaşlarla buluşmak,blog yazmak,kitap okumak vs. gibi şeyler demekti.Bu dönemde bir şeyin daha farkına vardım ki,Allahtan olmasını isteğimiz bir şey için dua ederken çok aceleci davranıyoruz.Aslında bir taraftan hayırlısını diliyoruz ama o iş hemen olmayınca da üzülüyoruz.Bundan bir 5 sene önce olmasını istediğim bir şey şimdilerde gerçekleşti.Allah bizim için en hayırlısını biliyor kuşkusuz.Eğer o şey bizim için hayırlıysa sonucunda öyle ya da böyle oluyor.O yüzden istediğimiz şey için gayret edip,dua edip tevekkül etmek en doğrusu ve güzeli.O en doğru zamanı da en hayırlısını da bilir.Bunların her zaman bilincindeydim ama yaşayarak insan daha iyi anlıyor.

Gelelim diziye,ne zamandır bir Kore dizisi izlemek istiyordum ama yeni bir şeylerden de olsun istiyordum.Sonra Secret Garden'dan pek bir sevdiğim Ha ji won'nun yeni dizisinin resimlerine rastladım.Güzel bir diziye benzediğini düşünerek izleyeyim dedim.Zaten dizi şu anda Kore'de yayınlanmaya devam ettiğinden sadece 3 bölümü çevrilmişti.Hepsini de izleyiverdim :) 
Dizinin ismi ''The time we were not in love'' aslında Korece ismi ''seni sevdiğim zamanlar'' ama nedense ingilizce ''aşık olmadığımız zaman'' diye çevirmişler.Bunda da vardır bir keramet herhalde:)


Dizinin türü romantik-dram.Komik öğeleri de epeyce olan sevimli bir diziye benziyor.Ha ji won'un Secret Garden'da ki erkek çocuğu halinin tam tersi 30'lu yaşlarında bir kadının zarif tarzı hakim.Hele ki karakteri,ayakkabı markası pazarlama müdürü olduğundan dizi boyunca giydiği ayakkabılara bittim!

Bridget Jones'un konusuna benzer şekilde 34 yaşına gelip evde kalmış Oh ha na(Ha ji won) etrafında evlenmesi için yapılan psikolojik baskılar,talihsiz kaderi ve gelişen olaylar anlatılıyor.Oldum olası bu tür dizileri,filmleri sevmişimdir.Bridget de favorimdir zaten :) Oh Ha Na evde kalmasına  kalmıştır ama liseden beri arkadaşı olan her zor anında yanında olan ve anladığım kadarıyla Ha Na'ya yanık olan Choi Won'la arasında bir şey olmamıştır.İlerleyen bölümlerde de sebeplerini gösterecekler herhalde ama şimdilik o kısım işin sırrı olarak saklanıyor.Bu yüzden bir sonraki bölümü de epey merak ediyorum :)


Dizide Secret Garden sevenleri mutlu edecek bir sürpriz de vardı.Secret Garden'da benim favorim Oska'yı oynayan Yoon sang hyun'da konuk oyuncu olarak oynamıştı.Ha na,evlenebileceği kişileri düşünürken adaylardan biriydi :)



''Dilenci kılıklı herifler tarafından öylece bir kenara atıldım'' 
Bu replikte de epey güldüm ya :)




Not:Bu replikleri bulayım,bir de düzenleyeyim diye canım çıktı.Çünkü izlerken ekran görüntüsünü almamıştım :( İnşallah yorumlarınızla destek verirsiniz şu gariban bloggera :P 










14 yorum:

  1. Başlama sebebim -her ne kadar 3 bölümcük oynayıp gitsede- en başta L 'di ancak dizi benden onay almayı başardı ,zaten bu kadının dizisi olurda sevilmez mi ? Güzel devam edeceğe benziyor izleyip görücez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Infiniteyi biliyordum ama üyelerini tek tek tanımıyordum.Diziyi izleyip biraz araştırınca o çocuğun L olduğunu öğrendim.Benim dikkatimi çeken aşırı genç olmasıydı ki,baya benden gençtir diye düşünürken yaşıtmışız meğerse.İdollerin yaşları git gide küçülüyor ya.İyice noona olup çıkcam ondan sonra:/
      Ha ji won'u çoğu kişi sevmez benim gibi düşündüğüne sevindim.Dizi bu kıvamda giderse harika bir şey olur :)

      Sil
    2. Hadi ya , sen de mi 92'liydin ,bir başka bloggerla daha yaşıt çıktık :) L 'in 92 'li olduğunu ilk öğrendiğim de ben de baya şaşırmıştım ancak ben benden büyükdür diye düşündüğüm için şaşırmıştım. Bir de ikimizde Mart doğumluyuz , bunu gördükten sonra Allahım kader mi bu ya bağlamıştım. (Biz fanların bu hali ne olucak hiç bilmiyorum) İşte, neyse L' i burada gerçekten çok küçük göstermişler diğer oyuncuların yaşları hep otuzlarda olunca öyle düşünmen normal heralde :)

      Sil
    3. Ha ji won 37 yaşında zaten.Öyle olunca çocuk iyice gözüme küçük geldi demek ki :) 92 liyim bende..Sevdiğim ünlülerle ortak birşeylerim çıkınca bende aşırı tepki verebiliyorum :D

      Sil
  2. Ben bu diziye ısınamadım ya bu yıl beklediğim dizilerin hepsi fos çıktı. Bakalım beklediğim başka diziler var onlar nasıl olacak :D

    Bu arada bu diziden başka önerin varsa alabilirim komşum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ya ben diziyi çok sevdim halbuki:/ Romantik-komedi tarzlara bayılırım.Klasik sıkıcı kızlardanım işte anlayacağın:)

      Dizi izleyeni olarak sezonu bende yeni açtım.Yavaş yavaş tavsiyem oldukça paylaşırım :)

      Sil
  3. Yazını okuduktan sonra başladım diziye :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl buldun diziyi? Bir tek ben mi çok beğendim yoksa? :)

      Sil
  4. Aa bu başroldeki Li Jin Wook mu? Severim kendilerini. Ben de izleyeyim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyleymiş :) Hiç bir yapımını izlemediğim için yeni tanıdığım bir oyuncu kendisi..

      Sil
  5. Bu diziye devam ediyor musun? Başlarda bende severek izler idim ama dizi -ikinci adam her yerde- moduna geçince yol yakınken izlemeyi bıraktım 6'da. Oysa başrol oyuncusu lee jin wook çok sevdiğim bir namcadır, kendi dizisinde kendisine hasret kalmış olsamda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk başlarında diziyi çok sevmiştim.Küçük sürprizler falan yapmaları çok iyiydi.Ama artık adamın niye kızı sevemediği sırrını açıklayana kadar afakanlar bastı.Sıkıcı hale gelmeye başladı.Daha yeni 12. bölümü izledim de nihayet sır açığa çıktı.Sadece tahmin ettiğim gibiymiş diyorum.Bundan sonra Lee jin wook daha çok ortaya çıkar gibi :)

      Sil
  6. Su anda oh ha na nin yaptigi ask-i ilanla ortada kaldim ... Arada sirada çok yavaslasa da hikaye yine de izlemeye degiyor ^^ Ayrica Ha ji won sonunda erkek kiliginda veya erkek stilli diil // Dramadaki kiyafetleri ve çantalari çok guzell ~

    Açikçasi ben hala dramanin ismini çozebilmis deilim :( Ingilizcede dedigin gibi tam tersi olarak cevirmisler , neden acaba ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o isim konusuna takıldım.Niye öyle demişler ki acaba?
      Ha ji won'un oynadığı en dişi karakterlerden biri herhalde Oh hana..Ama yakışmış bence :)
      Dizi çok yavaş ilerledi cidden.Biraz daha yaşı büyük kesime hitap ediyor gibi geldi.Beni sıkmadı ama herkesin sevebileceği bir yapım değil bence..

      Sil