24 Temmuz 2015 Cuma

Güney Kore Seyahatimden: Namsan Kulesine gittim!

Güney Kore seyahatimi böyle parça parça paylaşmamdan hoşlanıyor musunuz ya da sıkıldınız mı bilemiyorum.En başından beri bir yazıyla bütün seyahati üstün körü bir şekilde anlatmak istemedim.Çünkü benim gibi pek çok kişi Güney Kore sever olduğu için haliyle oralar,yaşananlar merak ediliyor.Bende bu yüzden yaşadığım her anıyı teker teker her detayına kadar anlatmak istedim.İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum ama umarım bu durumdan hoşnutsunuzdur.


Namsan kulesi Seul'de şehrin her bir tarafını en tepeden görmenizi sağlayan bir yapı.Biz de seyahatimizin yanılmıyorsam 5.gününde buraya gitmiştik.Kore yokuşlar ülkesi mi bilmiyorum ama bu Namsan Kulesinin olduğu yere gelene kadar çok dik ve uzun bir yokuş çıktık.İnmesi keyifli ama çıkması zor bir yokuştu :) Sanırım bu kuleye teleferikle de ulaşım sağlanıyormuş.



Kulenin önündeki alanda bir gösteri yapılıyordu ama zaman kısıtlıydı.Bu yüzden o gösteriyi izleyemedik.


Bakın burada ne var :)  
Geçen seneler Güney Kore'de bir ''My love from another star''çılgınlığı vardı.Her yer de illaki bir şeylerine rastlıyordum.Sadece bunun resmini çektim ama orada ki ressam başka ünlülerin de resimlerini çizmişti.Bence gayette benzetmiş :)
Dizide bir bölümde hatırlarsanız Cheon song yi ile Do min joon'da Namsan kulesine gelip buradaki aşk kilitlerinden takmışlardı :)



Namsan Kulesi 236 metre uzunluğundaymış.Fakat biz süper hızlı asansörler sayesinde hemencecik en üst kata çıktık.O arada tavana çok güzel bir simulatör hazırlamışlardı.Bir süredir bloguma video ekleyemiyordum ama bu sefer oldu galiba :) Namsan Kulesinin katlarından gezegenlere doğru bir yolculuk anlatılan video da bloguma koyduğum ilk Güney Kore videosu olsun :)



İşte Namsan kulesinin tepesinden görülen manzaralar.Her şey ne kadar küçük gözüküyor değil mi? Bir ara bu kadar yüksekte olduğum için korktuğumu itiraf etmeliyim.



Camlara bazı ülkelerin başkentlerinin uzaklıkları yönlerine göre yazılmıştı.Yani bu fotoğrafı çektiğim noktadan aynı yönde 7 bin küsür km gidilince Türkiye'ye varılıyormuş.O zaman bu noktada durup bir iç çekmiştim..Evet çok az bir süre orada bulunsam bile duygulanmama yetti.




 Bu duvara da kuleye gelen çiftler fotoğraf çekip,yazı yazıyorlar.O gördükleriniz aslında mıknatıslı mermere benzeyen bir taş.Ayrıca bedava değil tabi ki parayla satılıyor:) 20.000 Won kadar birşeydi galiba fiyatı.Fotoğrafı orada bastırıyorlar.

Namsan Kulesi kesinlikle çiftlere hitap eden bir alan.Eğer yalnız gittiyseniz psikolojik bir baskı hissedebilirsiniz:)





Lee Min Ho manyağı bir ben,Namsan Kulesinde de buldum kendisini :) Twosome kahve markası ile  o zaman anlaşması vardı.Lee Min ho baskılı ürünlerde satıyorlardı hatta bir tane bardak aldım bende:)
Kulenin en aşağı katında da Lee Min Ho'nun büyük boy maketi vardı.Gerçeğiyle bir fotom olamadı ama maketiyle çekildim en azından.Napalım kader kısmet :)


Bunlar da Namsan Kulesinden aldığım not defterleri.Bu yazımda bahsetmiştim hatırlarsanız:)
Namsan Kulesinin bir diğer adı da Seul kulesi.Bu yüzden not defterlerinde öyle yazıyor.


Yine bir Kim Soo Hyun karşıma çıktı ama bu sefer bir derginin kapağındaydı :)


Buyrunuz aşk kilitleri de burada.Demiştim size bu kule sırf çiftlere hitap eden bir yer diye:) Yalnız burada fotoğraf çekilmek baya zor.Millet hep fotoğraf çekiliyor oradan buradan çıkıyorlar.Bakınız bir kız selfie çekiniyor ağaç ile :) Bende fotoğrafın solundaydım ama kestim kendimi tabi ki hihi :) 


Çektiğim fotoğrafın kalitesine bakar mısınız? Zaman o kadar kısıtlıydı ki anca bunu çekebilmişin.Namsan Kulesinin aşağı katında o kadar şeker eşyalar vardı ki keşke hepsini size gösterebilseydim.Tabi kozmetik ürünleri satan mağazalar da vardı.


Bu fotoğraf alakasız.Kuleden çıktıktan sonra alışveriş molası vardı o arada çektim.Super Junior üyelerine hello deyin :) Çoğu kozmetik dükkanının önünde böyle ünlülerin maketleri oluyordu :)



Şimdilik bu kadar ama Güney Kore de ki anılarımın devamı gelecek.Tabi istediğiniz sürece :)





10 yorum:

  1. devamı istenmez mi???
    isteruk isteruk isteruk ^^

    YanıtlaSil
  2. Yeter ama ya! Oraya da gittim buraya da gittim :D O kırtasiye ürünlerine de nazar değecek bir kıskanç var burada gösterip durma şunları :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen seneden beri fotoğraflar gözüme gözüme batıyor paylaşayım diye napayım :) Ama bundan sonra bir iki yazıyla toparlicam galiba yoksa böyle olmayacak.Birde benim yaşadığım o bir haftayı düşün o kadar hızlı hızlı gezdik ki bir 5 seneye bedel herhalde ondan yazılar da çok oldu :)
      Bak o kırtasiye ürünlerinin yanında da bir tane kilit var.Namsan Kulesinde yerini alamadı zavallıcığım.Ona dikkat etmemişsin :)
      Hem sende daha İngiltereyi yazcaktın.Hani nerde bekliyorum yazmadın hala.Bak benim kaçıncı Kore gezisi yazım..Aynı tempoyu bekliyorum senden :D

      Sil
  3. kore yazılarının devamını istiyoruz tabii istemez miyiz hele hele lee min ho böyle hoş sürprizler yapacaksa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lee Min ho çoğu yerde sürpriz yapmıştı zaten de milleti de ayaklandırmıştım.Onu da anlatırım :D

      Sil
  4. Devamını istiyoruz :)
    Bu yazdıklarını okumayı çok sevsem de bir içime de oturuyor ne yalan söyleyeyim.
    Ne diyim, nasip kısmet : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar çok istiyorsan günün birinde gideceksin sen de bence :)

      Sil
  5. Eyfel kulesinden cazip geldi, çok uzak yaaa o km. neydi :) Yazı çok keyifli bir bardak çayla iyi gitti, devamını bekliyoruz. Namsan kulesi dizilerde de çok trend, farklı açıdan görmüş olduk ;)

    YanıtlaSil