14 Temmuz 2015 Salı

Bunlardan İstiyorum.

Bollywood macerasına kendimi kaptırdığımdan beri müziksiz,danssız filmler artık yavan gelmeye başladı.Her film de bir nişan,bir düğün hatta bazen iki düğün muhakkak oluyor.Bu sahnelerde ise benim en çok dikkatimi çeken şeylerden biri de taktıkları birbirinden güzel,şatafatlı takılar...İnsanın ister istemez gözünü alıyor.



Özellikle bir Kajol fanı olarak taktığı takıların hastasıyım.Kulağından sarkan devasa küpeler,saçının ortasından sarkan takısı(ismi var mı bilmiyorum),kolunda bazen neredeyse dirseğine kadar uzanan bilezikler çok hoş görünüyor.Normalde beni görseniz yüzük takmaya bile üşenirim.Giyim tarzım gayet sadedir öyle şatafatlı,parlak,devasa şeyleri sevmem.Fakat gelin görün ki bu filmler benim algımı değiştirdi! 







Hintliler bu takıları düğünlerde,nişanlarda takıyorlar.Bizde belki düğün,nişan için fazla gelebilecek şeyler ama kına gecesi gibi bir organizasyon konseptine gayet uygun olabilir aslında.Zaten onlarda da düğünden önceki gün kına gecesi oluyor ve düğünde de gelinlik yerine bizim kına gecelerinde giyilen bindallıya benzeyen bir şey giyiyorlar



Her şey iyi,güzel, hoşta hintliler abartıyı sevdikleri için bazen burunlarına taktıkları hızmayı da abartıp devasa büyülükte bir şey takıyorlar.O hiç güzel durmuyor belki küçükleri yine kabul edilebilir ama yine de bana uygun değil.







Hele ki bilezikler,hayatlarının değişmez bir parçası.Düğün dernekte gerekmiyor.Sürekli kullanıyorlar ve bazen dirseklerine kadar bu bilezikleri taktıkları oluyor.




Siz nasıl buldunuz hint takılarını? 
Kına,düğün gibi özel bir günde bunlardan takmak ister miydiniz? Yoksa hiç bana göre değil mi dersiniz?:)








8 yorum:

  1. Son dönemlerde özellikle bu tarz saç aksesuarlarına bijüterilerde pek sık rastlıyorum. İyi bir araştırma yaparsan bulacağına eminim bu tarz şeyleri ben bayıla bayıla takı takıyorum senin aksine :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçın ortasından sarkan o takıyı bende gördüm ama taktıkları küpelere pek rastlamadım.Birde dikkatle baktım da saçlarına mı takıyorlar o küpeleri nedir bizim küpeler gibi değil.İzledikçe ben de takı hastası oldum galiba.Yavaş yavaş almaya başladım.Sonra Barış Manço gibi görürsen benim elleri şaşırma :)

      Sil
  2. Su hint filmlerine bi ben isinamadim.. Takilarda gozumuz alismis sanirim onlara yakisiyor ben almayim fazla abarti geldi bana 😄😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de önceden sadece Aamir khan filmlerini izliyordum.Danslar falan abartı geliyordu ama bir gün Dilwale Dulhania Le Jayenge diye bir film var onu izledim.Sonra çorap söküğü gibi geldi :) Bana göre de baya abartıyorlar bu takı olayını ama belki özel bir günde kullanılabilir :)

      Sil
  3. Aslında bende hint kınası şeklinde olsun istiyordum ama alışveriş moduna girince yıldım. Bu tür bileziklere baktığım yerlerde rastlamadım bir de böyle bir organizasyon için iyi organize olmam lazım, bende de tembellik var biraz o yüzden vazgeçtim :)
    Yine de diyorum, fuşya rengi en güzel Hintliler kullanıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düğün telaşında o kadar çok karışıklık oluyor ki anlayabiliyorum bunalmanı.. Hint konseptli kına kulağa çok hoş geliyor ama işte o telaşede uğraşılacak iş değil.Belki bir sene önceden bile yavaş yavaş tamamlamak gerek her şeyi.Son zamanlar hiçbir şey yetişmiyor.
      Valla ben filmlerinde o kadar çok renk cümbüşü gördüm ki fuşya,kırmızı,turuncu,yeşil,sarı..rengarenk olmayı baya seviyorlar :) Güzelde kullanıyorlar yani :)

      Sil
  4. Yüzük hariç hiçbir takı ile arası iyi olmayan biri olarak takılarına pek sulanmıyorum ama Kajol'a şu alından sarkan takılar çok yakışıyor söylemeden geçmeyeyim dedim. tamam diğerlerine de yakışıyor ama Kajol'a bir başka yakışıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yüzükten başka takı takmam onu da unuturum zaten.Filmler bu hale getirdi beni :)
      Alından sarkan takıyı ben de Kajol'a çok yakıştıyorum.Ayrı bir havası var kadının zaten :)

      Sil