1 Şubat 2015 Pazar

Kore de sürpriz..! Paketinde ''Türkiye'' yazan ıslak mendil


Kore'de bir çok yer gezmeme rağmen,çok fazla markete gitme fırsatım olmamıştı.Fakat Seul'e geldiğimizde eleven adlı mini markete girebilmiştim.Reyonlardaki ürünleri incelerken bir de ne göreyim? Bu ıslak mendil ilk bakışta sıradan gibi gelebilir fakat üstünü okuduğunuzda ''터키'' yani Türkiye yazdığını fark edeceksiniz.Hatta Korecem yettiği kadarıyla birde alt kısımda ''앙카라'' yani Ankara yazıyor.Malesef diğer yazıları anlamadım.Birde bir kale resmi olduğuna göre sanıyorum bu da Ankara kalesidir..

Şu an resme baktığımda çok sıradan bir olaymış gibi geliyor fakat o zaman bu mendili gördüğümde acayip  şaşırdığımı ve duygulandığımı hatırlıyorum.Islak mendil gibi sıradan bir şey olsa da binlerce kilometre uzaklarda ülkenizin adını görmek sizi hem şaşırtıyor hem de duygulandırıyor..Neden böyle bir şey yapmışlar ben de bilmiyorum ama iyi ki de yapmışlar epey sürpriz olmuştu bir taraftan da sevindirmişti :)

Zaten oralardayken memleketle ilgili ne görsek ultra sevinip şaşırıyorduk.Mesela Türk biriyle bile karşılaşsan sanki 50 yıllık dostunmuş gibi muhabbet etmeler falan..Burada olsa dönüp yüzüne bakmazsın mesela elin yabancısıyla işim ne diye haha :D Ama orada yabancı gelmiyor aksine tanıdık geliyor her taraf çekik olduğu için :) Birde türkçe konuşmanın verdiği bir rahatlık :D Çok garip bir duyguymuş ya cidden.Yurdundan uzakta yaşayanları az çok anlamıştım :)

Bu ıslak mendilde de Korece,Türkiye yazması hatta Ankara yazması ayrı bir olaydı benim için :) Sizinle de paylaşmak istedim.Sizde yabancı bir ülkede böyle bir şeyle karşılaşsanız benim gibi ultra şaşırıp sevinir miydiniz? Yoksa sadece ben miyim böyle olan? :)








17 yorum:

  1. Çok güzelmiş bir kaç paket alsaydın ya da ambalajını saklasaydın ben öyle yapıyorum :D Sevinmez mi insan Londra'da staj yaptığım iş yerinin yakınında Thy kartlık dağıtıyordu olimpiyat nedeniyle de deli olmuştum sevinçten :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niyeyse vatan sevgisi daha çok artıyor yurt dışında değil mi? :) İngiltere nasıl bir yerdi? Ben de merak ediyorum orayı :)

      Sil
    2. Çok ama çok güzeldi keşke dönmeseydim dediğim o kadar çok oluyor ki :(

      Sil
    3. Hiç anlattın mı blogunda? Varsa seve seve okurum eğer yoksa da hemen yazmalısın :)

      Sil
    4. Hayır hiç anlatmadım Moskova var ilgini çekerse :D Buarada ben yazılarımı kişilere atfediyorum artık. Son iki yazıdır böyle. Londra'yı da sana atfetmeye karar verdim şu an :)) . Haber veririm sana da :D

      Sil
    5. Çok sevindim :) merakla bekliyorum..:)))
      Moskovayı da okuyayım hemen :)

      Sil
  2. tabi ki bu sevinme sadece sana ait değil :) bu yaz milanoya gittiğimizde tüm ülkelerin bayraklarının asılı olduğu bir cadde vardı. Türkiye'nin bayrağını bulana kadar tüm caddeyi gezdik, neredeyse tura geç kalıyorduk :) :) milli duygular yurt dışında çok kuvvetli oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede öyle..Korede de biz gelmeden önce expo tanıtımları yapılıyordu ve bir şehrinde her yerde Türk bayrakları asılıydı.O duygular cidden başka :)

      Sil
  3. Çok teşekkürler :) Bu arada yazını okudum başka şehirde kendi ilimizin plakasını gördüğümüzde bile bakıyoruz. Yurt dışına çıkmadım ama eminim senin karşılaştığın gibi bir sürprizle karşılaşsaydım ekstra bir sevinç olurdu :)

    YanıtlaSil
  4. Bir de üstüne kore harfleriyle türkiye yazılanı görmek apayrı bişey.İnsan bi başka seviniyor :)

    YanıtlaSil
  5. Bloğunu çok beğendim,takipteyim!
    zeyusanka.blogspot.com
    Kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar uzakta olunca vatanı hatırlatan en küçük bir şey bile insanı duygulandırıyor...
    bilge-orfe.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Ben de bir yıl Bosna Hersek'de yaşamıştım. Türk biriyle karşılaşınca o kadar seviniyordum ki böyle memleketimden birisi değerli oluyordu benim için. Yabancı ülkeler güzel falan ama Allah kimseye memleket ve vatan hasreti yaşatmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan değerini başka bir yere gidince anlıyor ne yazık ki.Amin..

      Sil