28 Haziran 2013 Cuma

Halley Pasta

 
Mutfak konularında henüz çok da maharetli olduğumu söyleyemesem de sizinle çok pratik,sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak bir tarif paylaşacağım :))
 
Ben bu tarifi 4 kişilik ailemize göre hazırlamıştım ve bize oldukça yetmişti.Fakat siz konuklarınıza göre hazırlıyorsanız malzemeleri iki katına çıkararak yapmanızda fayda var.
 
Şunu da belirteyim bu tatlı dondurma tarzında olup,oldukça hafif bir soğuk tatlıdır.
 
Halley Pasta(4 kişilik)

Malzemeler:
5 adet halley
1 paket krem şanti
1 adet muz
1 paket çikolata sosu
 
Krem şanti için:
1 bardak süt
 
Çikolata sosu için:
2,5 bardak süt
 
Yapılışı:
  1.Öncelikle 5 adet halleyimizi küçük parçalara ayırıyoruz. Ben bıçak kullanarak yapmıştım ve 1 adet halleyi 6 parçaya bölmüştüm.Çok ufak parçalara bölmeyin.
2.Başka bir kapta 1 paket krem şantiyi 1 bardak sütle kıvamını alana kadar mikserle karıştırıyoruz.
3.Küçük parçalar halinde doğradığımız muzla birlikte hazırladığımız  bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz
4.Borcamımızı streç filmle kaplıyoruz. Streç filmin yanlardan çıkmasında fayda var.Hazırladığımız harcı içine boşaltıyoruz.Bunu yapmamızın sebebi pastanın donduktan sonra kolayca çıkmasını sağlamak. Sonra pastanın üstünü düzeltip tekrar üstünü streç filmle kaplıyoruz.
5.Hazırladığımız harcı mümkünse 1 gece diğer halde en az 4-5 saat bekletmenizde fayda var.Çünkü bu tatlımız dondurma tarzında olacak ve anca o zaman lezzetini almış oluyor.
6.Servis yapmadan önce 1 paket çikolata sosunu 2,5 bardak sütle hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
7.Son olarak pastayı kabından çıkardıktan sonra çikolata sosunu üstüne döküyoruz. Servise sunuyoruz.(Dilerseniz üstüne dövülmüş fındık,fıstık veya bademle de süsleyebilirsiniz ben sade tercih ettim)
 
Bon Appetit.. :)
 
 
 


4 yorum:

  1. parfe pek sevmediğime karar verdim yakın zamanda. ancak parfelerin içinde en güzeli bu halleyli pasta^^

    YanıtlaSil
  2. evet her parfeye benim de damak tadım uymuyor..Ailem pek tatlı sevmemesine rağmen bu tatlıyı yedikten sonra oldukça hafif ve güzel olmuş dediler :)) herkesin ortak düşüncesi sanırım hem de çok pratik :))

    YanıtlaSil