27 Haziran 2015 Cumartesi

Güney Kore'de aldığım kırtasiye ürünleri



Güney Kore denilince ilk akla gelenlerden biri de sevimli kırtasiye ürünleridir.Ben de oraya gitmeden evvel bütçemin belli bir kısmını bu ürünlerden alabilmek için ayırmıştım.Gittiğim de ise her yerde bu ürünlerden satan yerler olacağını(kpop ürünleri gibi)düşünmüştüm.Fakat gelin görün ki Kore'de bulunduğum bir hafta içerisinde son güne kadar! hiç böyle bir yere rastlamadım.

Son gün''hay Allah hiç de kırtasiyeci ya da mağaza gibi bir şey göremedim'' diye üzülürken,Seul'de bir cadde de neyse ki bir mağaza bulduk.Mağaza 3-4 katlı bi yerdi ve kırtasiye ürünleri,mutfak gereçleri,bakım ürünleri satıyordu.Fiyatları ise o kadar uygundu ki..Çoğu ürün 1.000 won kadardı.Onların 1 lirası gibi düşünün.Anlayacağınız Kore'nin 1 milyoncusuydu :) Mağazadan çıkarken kocaman bir paketle çıkmıştım.Bir de diğer elimde de aldığım kozmetik ürünleri de olunca otele kadar canım çıkmıştı!
Mağazanın ismi ''daiso''ydu.İnternet üzerinden satışı var mı bilmiyorum ama çok uygun ürünleri vardı.Eğer oralara yolunuz düşerse de bu mağazaya kesinlikle uğrayın.


Neden herşeyleri bu kadar tatlı bilmiyorum ama orada kendimi zor tuttuğumu söylemeliyim.Bagajda yük sınırı yüzünden de bir çok ürün arasında tercih yapmak zorunda kalmıştım :(


Baksanıza herşeyleri çok şirin! Bu ortada ki fotoğraf albümü,soldaki ayıcıkta aslında bir ayna :)


Kırtasiye alışverişimin büyük! bir kısmını daiso'dan yapmıştım ama bu sevimli minik defterleri Namsan Kulesi'nden aldım.Orada Namsan kulesiyle namı diğer Seul kulesiyle alakalı bir çok ürün vardı.Bir ara inşallah onu da anlatırım..


Koreli kız ve kraliçe bacımlar nasıllar? :) Gerçi altlarında ''Made in China'' yazsada bu kızlar Koreli sonuçta! :)


  Benim aldıklarım ise resimde de görüldüğü gibi defterler,kalemler,çerçeveler,albümler,biblolar,ayna,küçük notluklar,hediye paketleri,mektup zarfları,kurdele,kartpostallardı :)

Anlayacağınız valizde taşınabilecek ve yük sınırını da geçmeyecek şekilde alabildiğim kadar ürün almaya çalıştım ama o tercih yapma olayı çok sinir bozucuydu.Keşke bagaj sınırlaması olmasaydı da istediğimiz kadar ürün alabilseydik.Kendi eşyalarım,kozmetik ürünleri,kpop ürünleri derken kesin yük sınırını geçtim diye düşünürken tartılınca Allah'tan tam da ucu ucuna denk düşmüştü.

Sizde benim gibi böyle kırtasiye ürünlerini sever misiniz?Yoksa sadece ben mi böyleyim?:)








24 yorum:

  1. Şimdi hatırladım adresimi yollayacaktım sana bana da yollayacaktın dur yazıyorum hemen :P Ya şaka bir yana ben de istiyorum! Çok güzeller bayıldım iyi günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli olmaz baktın bir gece ansızın gelebilirim ;D
      Sağol canım..Çok daha güzelleri senin olsun inşallah..

      Sil
  2. Yük sınırının ucu ucuna gelmesi çok iyi olmuş. Eşyalar çok şirin! Oranın hatırası olabilecek, her yerde bulunmayan eşyalardan almak isterdim ben de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore'de bulunup Türkiye'de bulunmayan şeyler cidden çok az..Nerdeyse çoğu şeyi ithal etmişiz.Oradayken Türkiye'de bulamam dediğim bir kozmetik ürünleri bir de kpop ürünleri vardı ki onlar bile getiriliyor.Mesela orada her yerde orjinal olmayan telefon kapları satan yerler vardı ve fiyatları hep buranın fiyatıyla 30-40 liraydı fakat Türkiye'ye de aynı mallar getirilmişti zaten.Burda ki fiyatları taş çatlasın 20 liraydı.O yüzden telefon kabı almamıştım mesela.Bir de Kore cidden ucuz bir yer değildi bu girdiğimiz kırtasiye mağazası hariç :)

      Sil
  3. yaaa çok güzelll, bu yaz nasipse ablam gidiyor ben gidemiyorummm :'((( Ona bunlardan sipariş edip dükkanın adını vereceğimm tşkler çinguu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa niye sende gitmiyorsun ablanla? keşke sende gideymişsin :( Merak ettim sebebini şimdi..
      Ablan mağazaya girdiğinde kırtasiye cennetine düşmüş gibi hissedecek.Keyifli alışverişler ona da :)

      Sil
  4. Yaaa bir kırtasiyesever olarak bayıldım :) Kore nin herşeyimi böyle tatlı olur :) iyi günlerde kullan

    YanıtlaSil
  5. Ben tam bir kırtasiye malzemesi takıntılıyım ve bunlar mü-kem-mel.Güle güle kullan hepsini bayıldim geecekten ^_^

    YanıtlaSil
  6. işte bunlar hep koreye gitme sebebi. böyle bir gece ansızın koreye gidip dediğin mağazayı talan edesim geldi. çok cicişler çok güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oradayken nasıl zor dayandım görmen lazımdı :) Çok teşekkür ederim canım :*

      Sil
  7. Evet çok güzeller hayırlı olsun. Bir de çantaları da çok güzel oluyor hiç aldınız mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tane kırmızı bir sırt çantası aldım ama keşke bi tane de kol çantası alsaydım diyorum.O sıralar acele davranmam gerektiği için midir nedir almadım herhalde :/

      Sil
  8. Bunları hangi semtin Daiso şubesinden aldınız ? bayıldımmmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bunları seul'den aldım ama semt olarak Sinchon'du sanırım.

      Sil
  9. çok güzel bayıldım burada öyle ürünler yok acaba ne kadar tuttu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 50.000 won civarıydı hepsi sanırım.Ama her ürün bize göre ya 1 ya 2 liraydı.

      Sil
  10. Sevimlilikten şak diye bayılacağım şurada. Kırtasiye dedin beni can evimden vurdun :D Hele de her bir ürün böyle etrafa kalpler pırıltılar falan yayarken ayy keşkee... dedim dedim durdum. Sırf bunlar için Kore'ye gidilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de sadece bunlar benim alıp,taşıyabildiklerim.Bunları aldığımız yer 4 katlı falandı.Gözünü çevirdiğin her şey bunlar gibi eşyalarla kaplı.Dükkanı toptan almak istiyorsun :))

      Sil