26 Haziran 2015 Cuma

Film tavsiyesi: Veer Zaara



Hayırlı ramazanlar :) Nasıl geçiyor ramazan? Rabbim oruç tutan herkese kolaylıklar versin,oruçlarını kabul etsin inşallah..

Son zamanlarda bir çok film izledim ama bloga yazma fırsatı bulamadım.İzlediğim Veer Zaara filmi de çok hoşuma gidince sizinle de paylaşmak istedim.Belki güzel bir film arıyorsunuzdur,tavsiye etmiş olayım.

Veer Zaara


Bollywood'da ''king'' olarak ilan edilen Shahrukh Khan filmlerine müptelalığım hala devam ediyor.Bu gidişle çektiği bütün filmleri tek tek izleyip bitireceğim.

Ver Zaaranın da afişleri sürekli karşıma çıkıyordu ama bir türlü izlemek istemiyordum.Afişlerde falan acılı bakışlardan vs. duygusal bir film olduğunu düşünüp ağlamaklı bir ruh haline girmek istemiyordum ama keşke böyle düşünmeseymişim.Evet duygusal sahneler var özellikle sonlara doğru sizi şöyle bir dağıtıyor ama o zamana kadar birçok hint filminde olduğu gibi şarkılı,danslı eğlenceli kısımları da vardı.

Veer,Shahrukh Khan'ın filmde ki ismi,Zaara ise kızın ismi.Onu da Preity Zinta oynuyor.Veer Hindistanlı ve hava kuvvetlerinde çalışıyor.Zaara ise Pakistanlı ve bir siyasetçinin kızı.Filmde sınırlar ötesi bir aşk anlatılıyor anlayacağınız.

Zaara'nın babası kızını,kendisi gibi zengin bir ailenin oğluyla evlendirmek istiyor ve nişan yapıyorlar.Zaara'nın çok sevdiği bir büyüğü vefat etmeden evvel vasiyet olarak küllerini savurmak için Hindistan'a götürmesini istiyor.Zaara da milleten habersiz Hindistanın yollarına düşüyor ve otobüs kazası geçiriyor.Veer,helikopterle kurtarma işinde olduğundan Zaara'yı kurtarıyor.Olay bunla bitmiyor tabi cengaver,cesur yürek Shahrukhumuz nam-ı diğer Veer,kızın haline acıyarak''bu kız yabancı ellerde bir başına napar?'' diye düşünerek kızı ulaşacağı yere kadar götürüyor.Sonrasında ise olaylar olaylar..



İşte filmde bittiğim bir replik! Kaç kişi bu dünyada gerçek anlamıyla böyle büyük bir söz edebilir? Yaşadığımız dönemlerde bozuk para gibi ilişkiler harcanırken,canını feda edebilecek kadar sevmek kaçta kaçımızın yapabileceği birşey?

Filmde sadece bu sözlerle bitmiyor tabi ki sonrasında ne badireler atlatıyorlar birlikte.Adamın kız için yaptığı fedakarlıkları görünce etkilenmemek elde değil.Acaba cidden böyle sevgiler var mı? ya da daha önceden yaşanmış mı? çok merak ediyorum. Shahrukh Khan genelde bu tip karakterlerde oynadığı için ve cidden rolünün hakkını verdiği için boşuna ''king'' lakabını almamış diyorum.

Ben filmden çok etkilendim hatta etkisinden de çıkamadım birkaç gün :) Kesinlikle size de tavsiye ediyorum.Eminim beğeneceğiniz bir film olacak.







2 yorum:

  1. Tatlı dilli ve fıstık bir blogger tavsiye eder de ben esgeçer miyim? Listemde bu film artık zaten Hint Filmlerine bayılırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel iltifatlar bunlar böyle :) Çok sağol canım :* Beni böyle görmen senin güzel kalbinden kaynaklanıyor..
      Filmi de izle muhakak.Ahh ahh nerde öyle sevgiler? diyip duruyorum kaç gündür :)

      Sil