6 Ekim 2015 Salı

''Birth of a Beauty''nin Türk versiyonu ''Eve dönüş''??


Dün tv izlerken Atv'de yeni başlayacak olan ''Eve Dönüş'' dizisinin fragmanına denk geldim.Bilmiyorum sizde denk geldiniz mi,benimle aynı görüşte misiniz? Fakat fragmanı izledikçe birçok sahnesi bana izlediğim Kore dizisi ''Birth of a Beauty'' dizisini anımsattı.Hatta şahsımca bazı sahneleri birebir aynı..

Fragmandan izleyipte anladığım kadarından bahsedersem ''Eve dönüş''dizisinde;Evli bir kadın var ve bu kadının arkadaşı meğerse kadının kocasıyla birlikteymiş.Bunu öğrenince de kadın sinir harbiyle kocasına bağırıyor,isyan ediyor.Sonra adam da hararetle eline geçirdiği bir objeyle kadının kafasına vuruyor.Kadın kanlar içinde yere yığılıyor.Sonrasında ise buraya dikkat! Adam plan yapıp birkaç kişiyle kadını deniz kenarı olan bir uçurumdan arabayla atıyorlar.Güya intihar süsü verdiler yani.Kadın arabayla denizin dibindeyken ve öldü sayılırken,başka bir adam olanları görmüş olacak ki suya dalıp kadını çıkarıyor.Sonra kocası ise aldattığı kadınla evlenmiş görünüyor.Ve buraya da dikkat! Denize atılan ve biri tarafından kurtarılan kadın,estetik ameliyatı geçirmiş bir şekilde intikam almaya geri dönüyor!!!


Şimdi Kore dizisi olan ''Birth of a Beauty''e gelirsek,Evli bir kadın var.Fakat fazla kiloları olduğundan kocasından ilgi görmüyor.Kocası iş seyahatinden döndükten sonra kadın fark ediyor ki,adam aslında iş arkadaşıyla kendisini aldatıyor.Kadın bunun üzerine,olayı ortaya çıkaracağını ve kendine ait olan evi,bir kaç yeri geri alıp boşanacağını söylüyor.Buraya dikkat!Kadın arabasına binip ağlayarak giderken bunun üzerine adam plan hazırlayıp karısını arabayla takip ediyor ve deniz kenarı olan bir uçurumdan aşağı arabayla yuvarlanmasını sağlıyor.Böylece intihar süsü veriyor.Sonra kocası kendisini aldattığı kadınla evleniyor.Fakat kadın ölmüyor ve sağ çıkıyor.Tv'de gördüğü bir estetik doktorunun kapısını çalıyor.Baştan aşağı estetik ameliyatı olup intikam almak üzere geri dönüyor!!!



Dikkat ettiniz mi birkaç nokta hariç resmen olay örgüsü aynı konudan ele alınıyor.Farklılıklar ise;Türk yapımında kadının fazla kiloları yok ve bir kızı var.Kurtaran adam ise Türk versiyonunda bir balıkçı.Yani direk estetik doktoru diye gitmiyor.Bu da olayı biraz daha doğallaştırmış.Birde tabi ki biz de intihar süsü verme olayı biraz daha doğal işlenmiş.
Onun dışında aldatılma,sonrasında kadının öldürülmeye çalışılması,denize arabayla yuvarlanması,kadının ölmeyip estetik ameliyat olup intikam almak üzere geri dönmesi,kendisini kurtaran kişiye aşık olması...Bütün bu olaylar birebir aynı ve hatta kötü kadını oynayan ve barbie olarak bildiğimiz İpek Erdem'in saç şekli,Kore dizisindeki karakterle bile aynı olması baya dikkatimi çekti.


İnternette bununla ilgili bir bilgiye rastlamadım ama tekrardan bir Türk dizisi Kore dizisinden alıntı gibi gözüküyor.Tabi bizim versiyonda devamında nasıl olacak hiçbir fikrim yok ama sonuçta bu kadar benzerlik olması bile hiç yoktan baya bir esinlenilmiş olmasını gösteriyor.


Siz ne düşünüyorsunuz? ''Birth of a Beauty''i izlediyseniz sizde bu dizinin ondan alıntı olabileceğini düşünüyor musunuz?



*Bu arada ''Birth of a Beauty'' dizisi hakkında daha önceden bir yazı yazmıştım.Okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

***EDIT:Şimdi fark ettim de bakın o dönem diziyi tanıtırken ne demişim? 
''Birde yakında bununda Türk versiyonu çıkarsa şaşırmayın.Potansiyeli var çünkü.Lovebird demişti dersiniz :)''

Hahaha vallahi de bilmişim billahi de bilmişim :) 
Ama demiştim napim :P


9 yorum:

  1. Tam isabet desene ;) Kore dizilerinden esinlenilmesi çok normal çünkü Holywood bile tutulan filmlerin serisine takılı kalmış durumda, üretici gözüken Kore yapımları gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen isabet olmuş.O zamandan tahmin etmişim demek ki :)
      Esinlenilmesi normal de esinlenmekten biraz fazla olmuş bu yapımda sanki :)

      Sil
    2. fake modası yaygın :)

      Sil
  2. Şaşıramıyorum artık, her yeni çıkan dizinin kore versiyonu oldugunu duyunca direk kore versiyonunu izliyorum. Ne ugrascam bizimkilerle. 20 bolumluk diziyi 100 bolum yapacak kadar manyaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore dizileri 25 bölümlük olduğunda bile bazen saçmalıyor.Bide bizimkiler 100 bölüm çıkarmak için uğraşıyor.Oysa ki her şeyi tadında bırakmak en güzeli..Hem bende senin gibi orjinalini izlemekten daha çok keyif alıyorum :)

      Sil
  3. Kesinlikle birt of beauty dizisinin uyarlamasi sadece ufak tefek farklar var bencede....bizim senaristlerde nerde o yaraticilik Allah askina arkadaslar anca kucuk farklarla uyarlasinlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterim ki orjinal hikayeler olsun.Onların adı bu kadar duyulacağına bizimkilerin duyulsun..Ama şimdilik böyle naparsın:/

      Sil
  4. Selamlar ve sevgiler :D
    Ben de geçen izlerken "ben bu tür bir dizi izlemiştim ya neydi" oldum sonra ilişkilerdirdim ikisini :D Cansel'i beğenirim ama bir sang wook olamaz zaten bizimkiler diziyi o kadar güzel de bağlayamaz ama olsun bakalım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vayy Hilal :)
      Uzun zamandır görmüyorduk iyi ki geldin hoşgeldin :)
      Ben de seninle birebir aynı düşüncelere sahibim :)

      Sil