25 Eylül 2015 Cuma

Bir garip görücü hikayesi




Efendim aslına bakarsanız olay geçen ay meydana geldi.Fakat şimdi yazıya dökebiliyorum.Geçen seneden beri daha doğrusu öğrencilik bittiğinden beri İstanbul'da olduğumdan birçok toplu taşıma olayında komik görüntülere ve olaylara rastlıyorum.Bu sefer bizzat o olayın başrolünde ben varım :)  
Çok uzatmadan başlayayım:)
Geçen ay haftaiçi öğlen vakitleri bir işim dolayısıyla karşıya geçmiştim ve tek başımaydım.İşimi hallettikten sonra Eminönüne gitmek için tramvaya bindim.Tramvay,Allahtan tıklım tıkış değil diye içimden dua ediyordum.Malum kalabalık şehirlerde yaşayanlar bana hak verecektir.Özellikle İstanbul'da bazen o kadar kalabalık oluyor ki,otobüste dengede durabilmek için Çin akrobasi topluluğundaymışçasına hareketler sergilemek zorunda kalıyorsunuz.
Neyse,geleceğim durağa yakın yanımda duran bir Arap kız tarafından dürtüldüm.Selamün Aleyküm dedi ilk önce gülerek bende Aleyküm Selam dedim.Kızı görseniz çok tatlı bir şeydi böyle benden bir iki yaş küçük.Arapların Türklere hayranlıklarını bildiğimden kız benimle arkadaşlık kurmak istiyor herhalde diye düşündüm.Ben de bu sıralar yabancı dilimi geliştirmek istediğimden ''ayy ne güzel başka ülkeden arkadaşım olur'' falan diyorum.Hiç değişik bir şey çakmıyorum yani anlayacağınız.Neyse kız önce ismimi sordu.Sonra çok güzel ismin falan dedi.Sonra konuşuyoruz biz bununla herşey iyi,güzel,hoş.Kız Suriyeliymiş bu arada.Aileside arkada oturuyorlar ama bize doğru bakıyorlar.Ben bir tek Tramvaya binerken ailesini görmüştüm.Onda da babası hunharca beni geçmeye çalışmıştı.Hatta ayağıma basarak yer kapmak için beni itmişti -_-
Acaba mülteciler mi falan diye düşündüm ama durumları da iyi gözüküyordu.Birde görseniz hayatta Arap demezsiniz bembeyaz yüzleri var.Bende kızın Arap olduğunu başını bağlama şeklinden anladım.Biz kızla konuşuyoruz ama kızın İngilizcesi o kadar kötüydü ki ''nasıl arkadaş olacağız bu kızla? ''diye düşünüyorum bir taraftan.
Benim ineceğim durağa yaklaşınca kız numaramı istedi benden.
Whatsapp'ta konuşuruz dedi.Ben de hala ''ayy ne güzel arkadaşım olur.İngilizcem gelişir''kafası olduğundan sazan gibi atladım.Aslında hiç yapmadığım bir şey ama numaramı verdim kıza.Sonra inmek zorunda kaldım kız bana kendi numarasını veremedi.Karşıya geçmek için vapurlara yürüyordum ki arkamdan biri bana sesleniyor.Bir döndüm ki kız ailesiyle birlikte inmiş tramvaydan bana numarasını vermek için.Halbuki inecekleri durak o değildi.Sonra burada ben bir kıllık kaptım.Yavaş yavaş şüphelenmeler başladı.''Biz nasıl anlaşacağız seninle doğru düzgün İngilizce konuşamıyorsun?''dedim kıza artık.Sonra bana demez mi ''Abim biliyor'' abisini işaret etti.Abisi de uzunca,kirli sakallı,benim yaşlarımda bir çocuk.Dedim herhalde biz konuşurken yardım edecek abisi.Bende ki saflık hat safhada..Bu sırada annesi daha fazla dayanamayacak olmalı ki yanıma geldi.Kadının masmavi gözleri,bembeyaz teni vardı.Yanıma geldi kadın tuttu beni kolumdan.Bu sırada ben içimden diyorum ki ''Allahım noluyor ya???Güpegündüz şehrin en işlek yerinde de beni kaçırmaya kalkmazlar di mi??''diye düşünceler sarıyor.Bir telaş yaptım.Neyse kadın tuttu kolumdan beni.Yüzüme işaret edip güzel diye hareket yapıyor elleriyle.İngilizcesi hiç yok demek ki bana ''I love you '' dedi :D Sonra oğlunu gösterdi.İşaret parmaklarını bir araya getirdi.Hani ''oğlumla aranı yapmak istiyorum''der gibi.Ben tabi o anda şok!!! Ne yapacağımı,ne diyeceğimi bilemedim.İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum çünkü.
Sonra hala bende bir kibarlık..İngilizce bunlara dedim ki''Ben arapça bilmiyorum.Siz türkçe bilmiyorsunuz.Nasıl olabilir ki zaten??!!''.
Oğlu geldi yanımıza o da ingilizce olarak ''Uluslararası bir evlilik yapar mısın?Başka yerde yaşar mısın?'' gibi birşey sordu bana.Hee yani ben tamam desem çocuk çoktan razı.Bir taraftan da sırıtıyor.Tipini sorsanız söyleyemem.Hayvan gibi ayna gözlükleri de takmış.Ben de hala o sırada yaşamış olduğum olayın şokunda.Kan beynime çıkmış.Çocuğa sadece ''No!'' diyebildim.Oradan bir an önce kurtulmak istiyordum çünkü.Sonra kadın baya üzüldü.Bende dönüp kadına teşekkür ettim ama baya istiyordu herhalde ki hayal kırıklığına uğramış gözüküyordu.Yine de gülümsedi.Hoşçakalın diyip vapurlara doğru adeta koşar vaziyette olay mahalinden sıvıştım.

Ondan sonra beni aradılar mı diye sorarsanız.Arkadaşıma bu olayı anlattıktan sonra beni korkutucak bir iki şey söyleyince engelledim kızı her yerden..Ulaşmaya çalıştı mı onuda bilmiyorum yani.İsteseler ulaşırlar yine de ama umarım kesin tavrımdan ümitlerini kesmişlerdir.Anlayacağınız hayatımın en garip görücü olayını da bu olay vesilesiyle yaşamış oldum :D

Sizinde yaşamış olduğunuz böyle garip vakalar var mı?
Yazı da o kadar komik mi bilmiyorum ama birebir anlatınca herkes baya gülmüştü.Umarım bu bayram gününde sizinde yüzünüzü gülümsetmiştir:)




Herkesin bayramı mübarek olsun :)
 Mutlu,huzurlu,sağlıklı nice bayramlara..













14 yorum:

  1. Komikliği bir yana ben korktum biraz :D Nerdeyse gelin gidiyormuşsun suriyelilere :D :D Ben öyle bir durum olsa hemen topuklardım heralde, daha kız telefonumu istediğinde :D
    Ellerine sağlık, böyle bir anını bizlerle paylaştığın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ilk başta anlayamadım ki..Çok tatlı bir kızdı.Yabancı arkadaşım olur ne güzel falan diye düşünüyorum hala ben :D
      İyi niyetli kişilerde olmayabilirdi ama.İnşallah daha tedbir alıcam bundan sonra :))
      Asıl ben teşekkür ederim.Zaman ayırıp okuduğun için :*

      Sil
  2. İlk defa bu kadar ilginç bir görücü olayı okuyorum :D Çok ilginç bir aileymiş cidden :)) İyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle ilginci denk düşer zaten :D
      İyi bayramlar :)))

      Sil
  3. Her kelimesini heyecanla okudum. Vallahi sendeki iyi cesaret ben baştan resti çekip konuşmazdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekte de beni tanısan böyle dikkatli biriyimdir.Hiç mahal vermem öyle şeylere..
      Şimdiye kadar da pimpirikli bir insandım bundan sonra daha da fazla olucam artık.

      Sil
  4. O yerde kaçırılman gayet kolay olurdu bence.. Neyseki şu an sağlamsın. Belki anlayışlılardır daha aramazlar ama tedbiri elden bırakma. Yazını okurken güldüm ama başıma gelse napardım bilmiyorum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul gibi bir yerde insanın her an başına birşey gelebilir.Allah korusun..
      İşin kötü kısmı anlatırken değilde yaşarken bu olayların çok doğal gelişmiş olması.O an ''aa bu kızın beni kaçırma gibi bir fikri var.Hemen konuşmayı keseyim''diye yaklaşmıyorsun.Turist olduğu için de acıyarak yaklaşıyorsun zaten.Bir de bendeki cesaret çok işlek bir yerde olmuş olması.Yoksa kesinlikle muhattap olmazdım.Tek hatam tel no.mu vermek oldu ki..Onda da sadece kızla muhattap olduğumdan bir yabancı kıza no versem ne olabilir ki diye düşünmemden.Mesela bir Koreli çıksa da biraz muhabbet etsek tel no.mu istese yine verirdim ki herkes verirdi.Yabancı arkadaş niyeyse ilgimizi çekiyor.Suriyeli diye o anda da ayrım yapmadım ama yapmak gerekiyormuş herhalde.İnşallah tel. no mu değiştirmek zorunda kalmam.Bu da bana ders olur :/

      Sil
  5. Tüh be kaçmış mis gibi uluslararası evlilik :DD

    Ay şaka maka kabus gibi yav hani görücü usulü olur da bunlar abartmış :DD Çok geçmiş olsun komşum :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy sorma sorma..Allah korudu beni..
      Sağol komşum :* :))

      Sil
  6. tehlikeli sularda yüzmüşsün sen aman ha dikkat et kendine :) şimdi okuması bize biraz komik gelsede :) geçmiş olsun ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra daha da çok dikkat edicem:) Teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Yazınız komik olmaktan çok biraz tedirgin edici. Fakat fotoğraf komik geldi bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı diliyle ve anlatım biçimimle alakalı olabilir.Zira olayı ilk yaşadığım zaman bana ve etrafıma cidden komik gelmişti ama birinden bende böyle bir şey duysam ürkerim herhalde.
      Allah'a şükür öyle riskli bir durum yoktu ortalıkta.Irkçılığa her zaman karşı oldum ama bu olaylar çok olmaya başladı.Herkesin çok daha dikkatli olması lazım..

      Sil