6 Haziran 2015 Cumartesi

''Hyde,Jekyll and me'' dizi tanıtımı ve yorumu


Sonunda Binnie'nin yeni dizisini bitirdim.Aylardır diziyi bitirme hayalleri kuruyordum ama bir türlü de vakit bulamıyordum.Ahhh nerde o eskiden 2-3 günde bitirdiğim diziler :)

Benim en sevdiğim Kore dizisi Secret Garden'dır.Orada Kim joo won karakterini oynayan Hyun bin'in oyunculuğuna ise biterim.Diziyi izleyip bitirdiğimde bende etkisi hala geçmemişti ki tekrar tekrar izleyip duruyordum.Hatta oyuncuların yeni yapacakları dizileri dört gözle bekliyordum.Ha ji won o sıralar King2 hearts'ı çekmeye karar verirken,Hyun bin de askere gitme kararı almıştı.Ben de etkisi şok tabiki!Kore de askerlik 2 sene sürüyordu.Yani tam 2 sene boyunca hiç bir dizisi,filmi olmayacak demekti bu! Evlat acısı gibi koydu bu tabiki ama bağrımıza taş koyduk,bekledik.Napacaktık el mahkumdu.

Sonra Hyun bin askerden döndü ama bir süre daha dizi yapmadı.Hyde,Jekyll and me dizi tanıtımları dönünce dört gözle beklemeye başladım.Sonunda hasret bitmişti.Diziyi izleyip bitirince de sadece ''işte Hyun Bin farkı!'' diyorum:)


''Benim gibi bu gamzeli gülüşü özleyenler el kaldırsın :)''

Hyde,Jekyll and me ,aslında konusunu Dr.jekyll ve Mr Hyde adlı romandan almış.Başrolde ki Go seo Jin (Hyun bin) çoklu kişilik bozukluğu hastası.Çocukluğunda yaşadığı bir olay yüzünden kendinden başka bir karakter olan Robin'i ortaya çıkarmış.Anlayacağınız iki karakteri var ve bu karakterler birbirlerinin yaşadıklarını hatırlayamıyor.Tek bir vücutta iki farklı kişilik..Go seo jin çekilmezin,somurtkanın önde gideniyken,ortaya çıkan Robin ise güleryüzlü,esprili bir kişilik.Tam bir zıtlar anlayacağınız.

Yapımcılar,senaristler oturup düşünmüşler böyle değişik bir karaktere olsa olsa kim olur diye.Tabiki Hyun bin'i seçmişler.Aslına bakarsınız Hyun Bin'in bu role seçilmesindeki en önemli etken Secret Garden'daki asansör sahnesi olduğunu düşünüyorum.


Hyun bin bir röportajında başkaları tarafından ''Bu asansör sahnesini senden daha iyi oynayacak biri olduğunu düşünmüyorum ''dendiğini söylemişti.Bu yeni dizide ise ilk başlarda Go Seo jin'den Robin'e dönüşürken aynı şekilde zorlanmaları oluyordu ve gerçekten bir farklılık görünmüyor.Cidden o sahnede acı çektiğini düşünüyorsunuz.O kadar güzel oynuyor ki..

İtiraf edeyim bazen izlerken ara ara saçma buldum.İki farklı kişilik olduğu için çok fazla yapmacık geldi.Hani dizilerde ikizleri oynayanlar aslında tek bir kişi olur da ''siz kimi kandırıyonuz be'' dersin.Onun gibi birşey aslında.Ama aslına bakarsak diziler,filmler hep bir kurgunun,hayal ürünün üzerine kurulu.Yani öyle şeyler yaşanması olağan.Sonuçta herşey kurgulanmış.Ama biz yine de bir gerçeklik mi arıyoruz nedir? :) Hyun bin de bu tarz psikolojik rahatsızlığı olan kişileri oynamayı seviyor.Bir sonra ki dizisinde nasıl birşey olacak çok merak ediyorum :)




Kore dizilerinin olmazsa olmazı ''Sırtta taşıma sahnesi'' :) Dizideki Ha na'yı canlandıran Han ji min'i sevdim.Role yakıştığını ama Binnie'ye yakışmadığını düşünüyorum:P Dizide Robin bir süre ortalıkta yokken Ha na sayesinde tekrar ortaya çıkıyor.Sonra kaçınılmaz büyük aşk tabi ki.Siz Ha na yerinde olsaydınız napardınız? Yani sevdiğiniz kişinin birbirinden tamamiyle farklı iki karakteri olsa,sanki farklı iki kişiymiş gibi..Tepkiniz ne olurdu? Uvvv çok zor bir soru cidden değil mi ? :) Hadi tembellik yapmayın.Pamuk eller klavyeye.Yorumları bekliyorum :)










10 yorum:

  1. Muhtemelen bende kişilik bölünmesi yaşardım hahhha

    YanıtlaSil
  2. Kitabını okudum yakın zamanda ama tabi diziyle pek alakası yok :) Kore dizilerinden bir kaç tanesinden oluşan bir listem var vakit bulunca izleyeceğim bunu da not alıyorum buarada fotoğraftaki kız pek güzel yahu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı çok merak ediyorum.Alıp okuyacağım bir ara.Ekle valla güzel dizi.En azından binnie'nin oyunculuğu izlettirir :)
      Kızın saçlarını beğendim bende pek.Kızın yerinde olsan napardın onu yazmayı unutmuşsun bak.Halbuki senin cevabını da çok merak ediyorum :))

      Sil
  3. ay yazinin baslarini ben yazmisim sanki! Bende inanilmaz bir sg faniyim! Hala canim skldikca acar izlerim pskopat gib:)) Ama maalesef bu son dizide aradigimi bulamadim birseyler olmamis oturmamis. yada artik cok baydi kisilik bolunmeli diziler. Hyunbinimin gamzeleri icin izledim bitek:) Onuda bitiremedim hala yarim kaldi. Ben daha efsanevi bir donus bekliyordum halbuki senelerdir bekliyoruz. Birde hyuncugum basmis aminoasiti vucudu sisirmis bu hallerinide sevmedim. Yani o yonlerden hayal kirikligi oldu benim icin:/ Umarim yenilerde bir guzel romantik komedi yaparda guleriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne güzel kendim gibi buldum secret garden fanı!Millet genelde sevmemiş o diziyi çünkü.Benimse en sevdiğim dizidir.Oska zaten benim adamım.Giydiği o hırkalar hala dilimde.Binnie'nin o eşofmanı savunmak için yaptığı şeyler.O dizi bir başkaydı ya :))
      Hyun bin de fantastik dizilerin adamı oldu iyice dediğin gibi bir romantik komedi gibi bir şey yapsa da izlesek.Bu filmin kendini izlettiren tek yanı Hyun bin'in oyunculuğu sanırım.Aksi halde çok saçma dururdu.Bu dönüşte fena değildi ama bir sonraki daha iyi olur inşallah..bizde keyifle izleriz :)

      Sil
  4. Secret Garden sevmeyen mi var mı ? Şaşırdım :) Hala açıp açıp izlerim gülerim, eğlenirim, sevinirim..
    Ben bu dizide ilk bölümler tutuk buldum ama sonrasında açıldığını düşünüyorum Hyun Bin'in. Ama dediğin gibi romantik komedi türünde çok görmek istiyorum onu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Secret Garden seven pek tanıdığım yok ama burda seven birilerinin olması beni çok mutlu etti :)
      Romantik komedide bende görmek isterim.İnşallah öyle bir projeyle çıkar karşımıza.

      Sil
  5. eş zamanlı izliyordum diziyi aslında ama izlemeyi unuta unuta soğuştum diziyle. 3te veya 4-te bıraktım. Bu dizinin yorumlarında kavga kıyamet kill me heal me önerilerini görünce ( önce hyun fanı olarak sinir olup sonra tükürdüğünü yutarak ) kill me'ye başladım. Sen izledin mi onu?? ah öyle güzel öyle güzel bir dizi ki. Yıllardır tek favori dizim olan secret garden'ı tek celsede tahtından indirdi. Eğer izlemediysen mutlaka bak onada. pişman olmassın diye umuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hyun bin faktörü olmasına rağmen biraz yavaş ilerliyor bende farkettim onu ama sonunu tahmin ettiğim halde izlemeden de duramadım :)
      Bana o dizi baya önerildi aslında.O kadar iddalı demişsin ki merak ettim şimdi baya.Bakıcam ona kesinlikle :)

      Sil