14 Mayıs 2015 Perşembe

Zayıflatan dizi yapmışlar! ''Birth of a beauty''


Diziyi izleyeli epey bir zaman oluyor ama anca bugün yazma fırsatı buldum.Malum işler güçler..
Neyse gelelim dizimize.''Birth of a beauty'' türkçe anlamıyla''Bir güzelliğin doğuşu'' tamı tamına isminin hakkını veren bir dizi.

Dizide,epey fazla kiloları olan ve bu yüzden etrafındaki herkesin alay konusu olmuş Sa Geum Ran'ın,başına gelen elem bir olaydan sonra hayatının kararını verip tepeden tırnağa değişmek için estetik ameliyat olması ve onu bu yola iten insanların burnundan fitil fitil getirmesi anlatılıyor.

Ben ve kardeşim bu tür dizi ve filmlere ''dış güzelliğin önemini vurgulayan''dizi,filmler diyoruz :) Gerçek hayatta her ne kadar dış güzelliğin değil iç güzelliğin bizim için önemli olduğunu söylesek de herkes gibi biz de ilk tanıştığımız insanlara karşı dış görünüme bakarak ön yargıyla yaklaşıyoruz.Hatta onunda ötesinde gözümüze güzel gelen insanlara daha iyi davranmaya ve iyi geçinmeye çalışıyoruz.Ben öyle yapmıyorum diyen birisi varsa da kesinlikle samimi bulmuyorum.

Açıkçası diziyi izlerken Kore dizi sektöründe uzunca dönemdir yaşanılan tıkanıklığa iyi gelmiş,aranılan kan olan bir dizi olduğunu düşündüm.Keyifle,çabucak izleyip bitirdim.Hatta bu arada ''Sonsenimmm'''Han Tee Hee rolündeki,Joo Sang Woo'nun karizmatikliğine hasta oldum :) İzlediğim ilk dizisiydi ve yaşı da o kadar genç değildi.''Nerdeydin be adam sen bu zamana kadar?'' dedirtti :)



Dizide çok fazla mantık hatası vardı.Sonuçta Sa geum ran'ın karakterinin eski ve yeni hallerini oynayan  iki oyuncu vardı.Arada yeni hali,eski halini hayal olarak düşünürken falan bu farklar iyice göze batıyordu.Hadi her şeyi geçtim tepeden tırnağa değişti falanda boy ameliyatı da mı oldu bu kız? Yeni haliyle 10-15 cm fark var nerdeyse.Bir de diziyi izleyenler bilirler başlarda diğer miras sahibi adamla ''Sonsenim'' karşılaşmasın diye Sa Geum ran'ın ayrı ayrı buluşmaya gitmesi falan çok saçmaydı.

Bu arada bu diziyi izlemeye başlarken ben 66 kiloydum ve kilo vermek istiyordum.Hani demiştim ya dış güzelliğe verilen önemi vurguluyor diye,Sa geum ran'ın fazla kiloları yüzünden yaşadığı acılar,üzüntüler de bana teşvik vermiş oldu.Böylelikle o kilodan 57 kiloya inmiş oldum :) Boy avantajım sayesinde öyle çok fazla kilo problemim olmadı ama fazlalıklarımı atmak istiyordum.Tam da zamanına denk gelmiş oldu anlayacağınız :)

Diyeceğim o ki,kilo mu vermek istiyorsunuz?Yağlarınızla başınız mı dertte? Açın bu diziyi izleyin.Kızcağızın yaşadığı üzüntülerle sizinde ağzınıza bir lokma atasınız gelmeyecek.İyi bir de reklamında yaptım.Daha ne olsun :) Birde yakında bununda Türk versiyonu çıkarsa şaşırmayın.Potansiyeli var çünkü.Lovebird demişti dersiniz :)












10 yorum:

  1. Konusu çok ilgimi çekti başlayayım bakalım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınlandığı dönemde de baya ilgi görmüştü.Seveceğine eminim :)

      Sil
  2. 9 kilo vermene yardımcı olmuşsa dizi etkili bir yapım demektir :) Ben başlarında sıkılıp kapatmıştım, olur da rejim yapmaya karar verirsem tekrar başlayabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet başlarında sıkıcı oluyor ama sonraki bölümlerde birbirlerine aşık olmaya başlayınca falan daha keyifli hale geliyor.Zaten bütün Kore dizilerinde öyledir bir anda sarmaz.
      Kilo vermek isteyenlere kesin motive yöntemi zaten :)

      Sil
  3. ayy bu kore filmlerine çok seviyorum...
    şu türkiyede saçma bir benzeri yapılan kiraz mevdiminin adında dizinin ...
    kore versiyonuna bayıldım ....
    şu anda aklıma gelmedi ...
    ama çok samimi ve şirinler bunlar yaaa ellerinize saglık güzel paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiraz mevsiminin Kore versiyonu Gentleman's Dignity :)
      Teşekkür ederim beğenmene sevindim :)

      Sil
  4. Birde bunu deneyeyim zayıflamak için bir bu yöntem kaldı :) bu arada bloğunuzu blog keşif etkinliğinden buldum sizi takipteyim bana da beklerim sevgiler :)http://efsaninguncesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar sonu nasıl bitiyo acaba ona göre izleyeceğim de mutlu son olmayınca izlediğime değmediğini düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:)

      Çok uzun zaman oldu bu diziyi izleyeli ama kötü bir son hatırlamıyorum bu diziyle alakalı.Gayet sevdiğim bir diziydi.

      Sevgiler ;)

      Sil