18 Mayıs 2015 Pazartesi

İkinci mim geldi bile!''Eğer bir kitap olsaydım?''





İlk mimi sevgili Dilek'ten almışken hemen ardı ardına iki tane mimim geldi bile :)  Bunlardan ilki Bollywood terapi'den gelen ''Eğer bir kitap olsaydım?'' ve Hilal'den gelen''Bana dair'' mimleriydi.Bugün,elimde olmayan sebeplerle baya uzun zamandır beklettiğim Bollywood Terapi'nin pasladığı mimi yapacağım.Sonra da çok ara vermeden Allah izin verirse ''Bana dair'' mimini cevaplayacağım:)

İlk öncelikle mimin sorularını okurken şöyle bir hayatımı sorguladım.Onlar nasıl sorular öyle? Hele benim gibi dil kıvraklığından zerre nasibini almamış,düşüncede iyi ama yazıya aktarmada tıkalı kalmış bir kişilik için oldukça zor sorulardı.Tabi ki bunu herkes yapamaz.Yoksa ortalık yazar kaynardı ama ben bu mimi daha fazla bekletmek istemediğim için hemen cevaplamaya çalışacağım.Sorulara ciddi cevaplar vermeyeceğim belki ama sululuktan kurtarırım belki diye düşünüyorum:) Gelelim sorulara;

Eğer Bir Kitap Olsaydım?;

Başlığı;

Çakma Çalıkuşu
(Yeri gelmişken açıklayayım.Bloğumun ismi aslında pek sevdiğim Çalıkuşu kitabından gelmektedir.O da şöyle oluyor ki;Çalıkuşu dizisi yayınlanırken oyuncular Cannes'a gittiklerinde orada dizi için açılan pankartta ''Lovebird'' yazıyordu.Bende bu isme bayıldım.Oldum olası Feride'ye karşı bir hayranlığımın var olması ve bloğumunda ismini ordan almış olmam ''Çakma Çalıkuşu''olmamın yeterince kanıtı bence.)

Nasıl Bir Kitap Olurdunuz?

İlk başlarda depresif,sizi bunalıma sokacak,açıp ta içini okuyasınız gelmeyecek ama yine de merak edip okuyup aslında baya da eğlenceli kısımları olduğunu farkettiğiniz kendi yaşantınızdan da parçalar bulacağınız aynı zamanda hiçte anlam veremediğiniz bir kitap olurdum.

Kime ithaf olunurdun ?

Tüm insanlığa.

Kapak Resmi;

Lee minho'nun kafasına photoshopla  fes takar,1920'lerin kıyafetini giydirirdim.Benden çakma Çalıkuşu oluyorsa Lee minho'dan da çakma Kamuran olsun.Ne çıkar yani? (Çekik bir Kamuran hayal ettiniz mi?Düşüncesi bile komik:))


Önsöz'ünde bunlar yazardı;

 Sevdiğim bir söz olsun o zaman;
İdam sehpasında hapşuran mahkuma ''çok yaşa'' demek gibiydi bazı umutlarımız..

Arka Kapak yazısı;

Hayatı akışına bırakmışken,oradan oraya savrulan bir türlü düzlüğe çıkamamış,zaman zaman mücadele etmiş zaman zaman pes etmiş sadece suyun bir süre sonra kendisini aşağıya bırakmasını bekleyen ve pek tabii özentiliğin de dibine vurmuş bir Çakma Çalıkuşu'nun hikayesi..


Sorular bitti bende bittim.Bu nasıl kitap oldu ya böyle?Ben bile alıp okumak istemezdim :) Belki kapakta sırf Lee min ho var diye meraklanıp alıp okuyan bir kaç fangirl dışında pek de okuyucum olmazdı herhalde :) 

Sizde buraya kadar okuduysanız,okuyan gözlerinize sağlık :)

Ben de bu mimi;
bloglarına paslıyorum. 
Hadi bakalım kızlar,birazda sizin başınız ağrısın :) Bakalım cevaplar nasıl olacak?









8 yorum:

  1. Çalukuşu'nun ben de hayranıyımdır :) Miss Love Bird ismi bence şahane olmuş blogunu ilk okuduğumda çok sevmiştim bu ismi. Buarada sana atfen bir yazı söz vermiştim onu hazırlıyorum Londra'yla ilgili :D

    Mimi en kısa zamanda yapmaya çalışacağım buaralar bir miktar arttı koşturmacam ama kesinlikle yapacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Londra yazısını hazırlıyor olmana sevindim. Yayınladın mı? yayınlamadın mı? gözümden mi kaçtı? diye endişeleniyordum :)
      Ben bu mimi cevaplarken zorlandım bakalım sen de zorlanacak mısın? :)

      Sil
  2. Merhaba, çok teşekkür ederim mim için en kısa zamanda cevaplayacağım.

    YanıtlaSil
  3. Fesli Lee min ho muu :))) Burak Özçivit öyle güzel bir Kamran olmuş ki hayal dünyam suyunu çekti, dahada başka Kamran tanımam üstüne. Mİss Lovebird Çalıkuşundan geliyorsa mavi kuş Kamran, pembiş kuş Feride mi yoksa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabul ediyorum Kamuran kılığında Lee minho akla mantığa sığmayacak bir fikirdi :) Bence de sanki Burak,Kamuran'ı oynamak için gelmiş gibi dünyaya.Resmen hakaret etmişim ona :)
      Biliyor musun? pembiş kuşla mavi kuşa hiç o açıdan bakmamıştım ama çok hoşuma gitti sen böyle deyince :)

      Sil
  4. arxa kapaq sözünü çooooooooooooooox bəyəndim... bu arada Reyahanə sayəsində mənim də cavab yazdığım mim ən sevdiyim mim oldu.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğendiğin için :) Zor bir mimdi bana göre senin cevaplarını da merak ettim.Bakıcam şimdi :)

      Sil