2 Temmuz 2016 Cumartesi

Kuch Kuch Hota Hai-Bir Şeyler Oluyor


Yine bir Kajol-Shahrukh filmi ile bir Hint filmi önerisinde bulunmak istiyorum.Aslına bakarsanız filmi izleyeli epey oluyor ama bu çok sevdiğim ikiliyi nasıl dile dökerim,nasıl anlatırım diye diye hep sonraya bırakıyordum ama dedim artık yazayım gitsin..

Kuch Kuch Hota Hai,Shahrukh ile Kajol'un çektikleri yedi filmden dördüncüsü oluyor ve bu ikilinin yanında her seferinde ikinci kız karakterine mahkum olan Rani Mukherjee'de eşlik ediyor.1998 yapımı ve ikilinin çok yakın arkadaşları Karan Johar'ın ilk kez yönetmenlik yapacağı bir filmde rica etmesi üzerine DDLJ filmiyle ''altın çift'' olarak Bollywood camiasına adlarını yazdıran ikili,KKHH çıkmasıyla yıldızları iyice parlıyor ve muhteşem çift olmalarıyla adlarını tescillendiriyorlar.



Hikayenin özüne bakarsanız konusunda kısaca,çirkin kızın güzel kız olma hikayesi ve tabi ki aşk üçgeni yer alıyor.Bir çok güzel şarkı ile birlikte romantik ve zırıl zırıl ağlayacağınız sahneleri de içinde barındıran sıcacık bir film.



Bir dönem hatırlarsanız Türkiye'de Rosalinda rüzgarı esmişti.Oradaki çok önemli bir sahne aynen Kuch Kuch Hota Hai'de de var.Uzunca bir dönem Rosalinda'dan alıntı yapıldığını sandığım bir sahne,Rosalinda'nın 1999'da çıktığını öğrenmemle aslında Rosalinda'nın KKHH'den aldığını anlamam bir oldu.Spoiler bölümünde anlatırım bunu..

Hele hele şu romantik dans sahnesi yok mu?? :))
Birde söylemeden geçemeyeceğim ki bu film bize ''Kız ve erkekten neden kanki olmaz?''ı öğretiyor kesinlikle :))



Gelelim Spoiler Bölümüne :)

~~


Bu fotoğrafı Pinterest'te görmüştüm ve acayip güldüm :)
Esprili bir şekilde filmin son sahnesini ele almışlar.Aman(Salman Khan-Anjali'nin nişanlısı) Anjali'den bir seçim yapmasını istiyor. Anjali'de bir değerlendirme yapıyor:
Aman;her zaman bana iyi,beni ben olduğum için seviyor,benim için fedakarlıklar yaptı,annemin favorisi..
Rahul;beni kırdı,gerçek beni sevmedi,Tina'yla evlendi,kızı da gıcık :D
Anjali'nin cevabı:
Sonuç çok açıkça belli oluyor ki,.....Rahul tabi ki!!! hahaha :D

Gerçek hayatta da ilişkiler böyle değil mi zaten?^^ Değer verenden kaç,üzenin peşinden koş..Örnekleri bolca mevcut :)
Filmde hoşlaşmadığım bir şey de şuydu ki,Anjali erkek fatma gibiyken Rahul onu sevememişti gidip Tina'yla evlenmişti.Ne zaman Anjali güzelleşti,Rahul deli divane aşık..O zaman bundan çıkaracağımız sonuç;iç güzelliğimizden çok dış güzelliğimize önem vermeliyiz?! Neyse filmde Kajol ve Shahruk'un yer alması ve hikayenin gereği bakımından bu mesaj çok göze batmıyor ki zaten bu hala popüler bir konu film sektörü için..


Rosalinda konusuna gelirsem,tam bu son sahne Rosalinda'nın son sahnesiyle aynıydı.Hatırlar mısınız bilmiyorum ama..Kız evet demişken nişanlısı hayır diyordu ve sen sevdiğin adamla evlenmelisin.Sırf beni üzmemek için sevmediğin bir adamla mı evleneceksin?Git mutlu ol...tarzında fedakarlıkta zirve yapan bir davranıştı.Şunu söylemek istiyorum ki,kim böyle bir şey yapar ya? ''Git benimle evlenme,sevdiğinle evlen''falan...Olay çıkardı yemin ederim..Kızda ömrü boyunca evlenemez,kalırdı öyle(acı ama gerçek).


                                                                             ~~



Ne çok yazacağım şey varmış :)) Neyse efenim,kısacası izlemediyseniz bu efsane filmi izleyeniz..Bana da yazmayı unutmayınız^^









2 yorum:

  1. Gerçekten güzel bir yazı olmuş :-) bende çok önceden izlemiştim bu shahrukh filmini. Her ne kadar kajol'u güzelleştikden sonra sevmesi biraz saçma olsa bile yine de efsane bir filmdi.Bu güzel yazılarının devamını bekliyorum :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kuzum :)Siz güzel yorumlarınızı yazdıkça devamı gelecek inşallah :))

      Sil