12 Ocak 2016 Salı

''Dolce&Gabbana''nın Tesettürlüler İçin Yeni Koleksiyonu


Başlıktaki isimlerin yan yana durması bile insana bir garip geliyor..''Dolce&Gabbana'' ve ''Tesettür''.Kime bu iki kelime söylenince absürt karşılamaz ki ? Duyduklarımız da yanlış değil. Bu ünlü marka tesettürlüler için yeni bir ferace ve başörtüsü koleksiyonu hazırlamışlar.Aslında ferace kısmı abaye olarak geçiyor ama ben ikisi arasında fark göremediğim için öyle söylemekte zarar görmüyorum..
Peki bu İtalyan ve homoseksüel çift neden böyle bir koleksiyon hazırlamışlar sizce? 
Koleksiyonun ismi de ''Orta Doğu için koleksiyon''olunca,Batının,Orta Doğunun zenginliklerini her türlü sömürme çabalarının devamı niteliğinde olduğu açık ve gerçek..Geçen senenin İtalyan verilerine göre Müslümanlar bu markete,2013 yılında tamı tamına  203 milyar $ gibi bir harcama yapmışlar.2019 yılı için beklenen rakam ise 499 milyar $.Rakamlar insanın dudağını uçuklatacak cinsten..
Bir zamanlar da haberlerde gösterişe düşkün,zengin Arapların Türkiye'den sırf altın kaplamalı iç çamaşırı sipariş ettiklerini falan düşününce bu koleksiyon için gün saydıklarını söylemek yanlış olmaz.Tabi Türkiye ve bir çok ülkede buna dahil..
Koleksiyon parçaları ise limon renkleri,siyah danteller,büyük boy gözlükler ve desenli çantalardan oluşuyor.

Bazı parçaları ise;







 Resimlere bakınca aykırı modeller görülmüyor.İsmine yakışır da bir şıklığı var hatta.Fakat hem taşıdığı zihniyet hem de tesettürün amacına uymadığı için yine de sıcak bakamıyorum bu olaya..
Siz neler düşünüyorsunuz?Nasıl buldunuz koleksiyonu?










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder