26 Ekim 2015 Pazartesi

Efsane DDLJ filminin 20. yıl kutlamaları


Bu sene Bollywood'un en ünlü ve bir o kadar da efsane filmi DDLJ (Dilwale Dulhania La Jayenge) filminin 20. senesi.O kadar efsane olmuş ki 20 sene vizyondan inmemiş bir film.Önceki yazılarımda Shahrukh-Kajol kimyasından kendimi tutamayarak sıkça bahsetmiştim.Bıraksalar her yazı da bu ikiliye gönderme yapacağım ki,gelin görün bu ikilinin bendeki tesirini.Yine kendimi tutamayarak bu yazıyı hazırlamak istedim.Okuma oranlarına baktığımda Bollywood yazılarıma çok fazla rağbet olmasa da her geçen gün çıkan resimler,haberlerle birlikte içimde oluşan heyecan,merak coşkusunu daha fazla tutamayacağıma karar verdim.


Kendisi de bir ddlj hayranı olan yönetmen Rohit Shetty'de bu sene aralıkta vizyona girecek ''Dilwale''yi çekmek için Srk-Kajol ikilisini yine bir araya getirdi.Dilwale setinden yayınladıkları her fotoğraf ise beni benden alıyor,heyecanımı bir üst level'e çıkarıyor*.*

Fotoğraflardan bir kaçı;


Uyuma geeelll :))


Bu setten yayınlanan ilk fotoğraftı.Srk-Kajol sevenleri baya heyecanlandırmıştı:)


Çekimler bir müddet Bulgaristan'da geçtiğinden Karadeniz sahillerinde görülen Srk-Kajol ikilisi..
Seni birazcık daha güneye alalım Shahrukhçum,ne iyi olur :)


''Ddlj'' filminin posterlerinde yer alan efsanevi pozlardan bir tanesi :)


Srk'un kendi hesabından paylaştığı Kajol'la birlikte rol aldığı bütün filmlerin kolajı :)
Bizim ülkede en bilindiği ''My name is Khan''.Trt'de bir çok kez yayınlanmıştı.

Dilwale'nin 18 Aralık'ta vizyona girmesi bekleniyor.Bir kaç hint filmi bizim sinemalarda vizyona girmişken Dilwale'nin de vizyona girmesi çok iyi olurdu.Fakat hiçbir Srk-Kjl fan sayfalarında böyle bir faaliyet göremedim :( Bence Twitterdan ya da başka bir seçenek varsa o vasıtayla bir etiket/etkinlik başlatılabilir.Belki toplu birşey yapılırsa dikkatlerini çekebileceğini düşünüyorum.

Neyse gelelim 20.yıl için çekilen küçük bir videoya..Bu video özellikle sonundaki sahneyle birlikte bizlerin yüzlerinde kocaman bir gülümseme bıraktı.Son sahnenin spontane geliştiğinden adım gibi eminim.Kajol'un tepkisi o kadar komik ki:)) Ama gülü görür görmez benim aklıma o sahne geldi.Nasıl yedi numarayı hala aklım almış değil :))


Bir başka video ''Dilwale'' filmi için çekilen bugün yayınladıkları kamera arkası videosu için buraya
20 yıl sonra ortaya çıkan geniş çaplı,komik görüntülerin yer aldığı ''Ddlj'' filminin kamera arkaları için ise buraya tıklayın.

Geçen senenin sonlarına doğru ise bir ddlj programı yapılmıştı.Fakat onun türkçe altyazılısını bırakın ingilizce altyazılısını bile bulamadım.Hint ingilizcesiyle özellikle Kajol'u anlamaya çalışmak kabusa dönüşüyor.Keşke Kore filmleri,aktörlerinin takip edildiği, kadar Bollywood'a da bu kadar ilgi olsa...


Buaraya kadar okudunuz mu? Gözleriniz dert görmesin :)

Bu kadar ddlj'den bahsetmişken yazıyı da şu cümleyle sonlandıralım;

''Come...Fall in love...'' ;)










12 yorum:

  1. Hint filmi bilgisi meşhur My Name is Khan,3 Idiots ve en sevdiğim Hint filmi Aashiqui 2'den öteye gitmeyen birisi olarak övgülerine güveniyorum ve hemen yarın filmi heyecanla izleyeceğim. Aslında şarkılı danslı klasik Bollywood filmleri bana genelde biraz komik geldiği için pek şans vermem ama filmin 20. yılı falan da kutlanıyormuş ya, kesin izlemem lazım =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiddetle izlemeni tavsiye ediyorum :) Bu filmi çoğu arkadaşıma tavsiye ettim ve beğenmeyen çıkmadı öyle söyleyeyim sana :)
      Bollywood efsanesi bir film olduğu için sürekli alıntı yapılan hala ismi anılan bir film aynı zamanda.Bence hint filmlerini sevmeyenler bile sevebilir :) İzledikten sonra nasıl bulduğunu yazarsan sevinirim :*

      Sil
    2. İzledimmmmm!!! Bahsettiğim müzikli dansı sahneler diğer filmler kadar abartılı olmadığından pek gözüme batmadı, hatta güzeldi, anlamlıydı. En sondaki Cüneyt Arkın filmlerinden beter kurgulanmış dövüş sahnelerini de filmin eskiliğine verirsem bence çok hoş naif bir aşk hikayesiydi. Sadece biraz uzun geldi =) Ama başladığı şeyi yarım bırakmayan birisi olarak yenisini de çıkar çıkmaz izleyeceğim =)

      Sil
    3. İzleyeceğim demiştin cidden de izlemişsin helal olsun! :)
      Danslı sahneler çok abartı değil.Hint filmlerinde genelde şarkının başladığı kısımı hemen fark edersin ama bunda filmin içine öyle güzel yerleştirmişler ki akışı hiç bozmuyor.Kına yapıldığı sahnedeki çalan müzikleri hala düğünlerinde çalarlarmış onlar :)) Ben bütün şarkılarını da seviyorum.Müzik çalarımda arada açıp açıp dinliyorum.
      En sondaki sahneyi sorma :D 90'ların başlarında dövüş temalı filmler çok tuttuğundan böyle bir sahne eklemişler.Hayır dövüşünüyonuz bari açıyı ayarlayın ne bileyim yavaş çekim yapmayın ki gerçekten dayak atmadığını görmeyelim :D
      Neyse dediğin gibi onu eskiliğinden dolayı teknik aksaklıklara verebiliriz:))
      Daha yeni yeni hint filmlerini biraz daha az süreli yapıyorlar malesef.Eski filmlerin 3 saati aştığı bile oluyor ama böyle güzel filmlerde sorun yok diye düşünüyorum :)
      Bende aşklarını çok saf ve naif buluyorum..Çok fazla tutmasının sebebi de bu bence.
      Yeni filmi de heyecanla bekliyorum*.* Film Dilwale'nin devamı niteliğinde değil.Pek çok alıntı yapacaklarmış ama onu biliyorum.
      Çok teşekkür ederim yorumların için :* :)

      Sil
  2. Kaldığım yerden devam etmeye geldim :)

    Yaaa bu son yayınladıkları video resmen yüzümde güller açtırdı sabah sabah. Hindistan'dan tee buralara kadar aldım enerjilerini. Dilwale vizyona girer mi, keşke girse, ama öyle internete düştükten yüz yıl sonra değil de gerçek vizyon tarihine yakın bir zamanda girse öyle güzel olur ki. Bu sonda bahsettiğin program hangisi, kapil sharmaya katıldıkları program mı kajolun beyaz elbise giydiği? ya da siyah bir elbise giydiği kitap tanıtımı vardı. benim bildiğim ikisininde altyazı mevcut türkçe. ekstra bir program varsada o neymiş acaba? hiç denk gelmedim.

    Çokça öptüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yaptın canım hoşgeldin :*
      Son yayınladıkları videoyu ikide bir açıp mutlu oluyorum zaten.Hele film çıkınca nasıl olucam ben merak ediyorum :) Keşke bizde de vizyona girse..Aslında ben twitterdan birkaç fan sayfasıyla konuştum.Fakat tag başlatmaya çok da oralı olmadılar :( Sanırım herkes Amir khan'ın dhoom 3 filminin vizyondaki hayal kırıklığı yüzünden bir korkuyor.Ama millet evinde izledi aylar önce o filmi sonra talep de az oldu haliyle.Dediğin gibi 100 yıl sonra girse vizyona ne anlamı olacak? Biraz yakın bir tarihte vizyona girmeli.Çok ekşınlı bir filmde olacak aynı zaman da ama kimse takmıyor :(
      Evet evet ikisinden bahsediyorum.Nerdeymiş onların türkçeleri ben niye denk gelmedim bilemedim :(

      Sil
    2. bu kitap tanıtımlı videonun türkçesini hala bulamadım. Varlığından şüphelenmiyor değilim. Ama konumuz bu değil :)

      Mimlendinnn onu demeye geldim :)

      http://bollywoodterapi.blogspot.com.tr/2015/11/bir-shahrukh-gordum-sanki-mim.html

      Sil
    3. Tamam canım yapacağım kısa sürede inşallah :)

      Sil
  3. Hint filmlerini çok seviyorum.Ah birde alt yazılı olmasalar daha çok sevicem :)
    Blogumda bir çekiliş var canım beklerim.
    http://beyazbegonvil.blogspot.com.tr/2015/10/beyazbegonvil-ve-essence-ile-2-kisiye.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyazılı filmlere de alıştıktan sonra Türkçe dublajlısını izlemek istemiyorsun.Orjinal daha bir güzel geliyor :)
      Normalde bu tarz çekilişlerde şansıma güvenmediğimden katılmıyorum ama bu sefer katıldım.Sevgiler:)

      Sil
  4. Mimlendin : D http://koredelisiyiz-biz.blogspot.com/2015/11/mim-ne-soylerdin.html

    YanıtlaSil