30 Eylül 2015 Çarşamba

Sıcacık bir film :Bajrangi Bhaijaan (2015)


Kronik bir Shahrukh Khan hayranı olarak Salman Khan'ın filmlerine çok fırsat vermediğimi farkettim.Yavaş yavaş Salman'ın filmlere de göz atmaya karar verdim.
Bhajrangi Bhaijaan,bu sene ramazan bayramında çıktı.Taze bir film anlayacağınız.Çıktığı gibi de 3 idiot,PK,Kabhie Khushi kabhie kham gibi bir çok önemli filmleri geçerek en çok izlenen hint filmi olmuş.

Konusu itibariyle izlerken çok duygulandığım bir film oldu.Hindistan,Pakistan savaşının ardından barış sağlansa da politik alanda ilişkilerde hala soğuk rüzgarlar esiyor.Bollywoodda bu konudan bir hayli yararlanıyor.

Filmin miniği ise benim gözdem oldu...O ne tatlılık ya.Kendisi bence tam bir Heidi..Hele o kırmızı yanakları:)


Konusuna değinirsek;Shahida adlı minik kızımız Pakistanlı ve konuşamayan bir müslümandır.Ailenin büyüklerinden biri,Hindistan'da ki dilsizlere çare olduğu söylenen bir türbeye giderlerse kızın hastalığının geçeceğini söylemiştir.Bunun üzere annesi ve miniğimiz Hindistan trenine binerler.Geri dönüşte bir ara tren durmuşken,Shahida yolda gördüğü kuzuyu sevmek için çıkar ve tren hareket etmeye başlar.Sesini de duyuramaz.Böylelikle annesi Pakistan tarafına geçer ve kapılar kapanır.Shahida ise tek başına Hindistan'da kala kalmıştır.
Salman ise filmde Hindudur.Hatta hani şu maymunlara tapanlar var ya onlara bağlıdır.Sonra bir şekilde bu ikilinin yolları kesişir.Salman ise filmde sevdiği kızın babasının evinde kalmaktadır ki o kişi de Karena Kapoor oluyor :) Kayınpederi olacak adam ise kendi dininden yani hinduizmden başka kimseleri evinde istememektir.Salman ise işin aslını öğrenince uzun ve meşakatli bir yola çıkar.Zaten filmi güzel kılan yapılan fedakarlıklar ve bir insanın bu kadar saf,temiz kalple hareket etmesidir..


Salman Khan'ın gerçek hayatta ki kişiliğinin hiç böyle olmadığını düşünsem de rolünün altından güzel kalktığını düşünüyorum.Rolünün verdiği şapşiklikle birçok komik sahne vardı ama birçok yerde kalbimi burkan sahneleri oldu.

Filmin müzikleri ise çok hoşuma gitti.Özellikle bir tavuk şarkısı Kuk doo ku ve son zamanların gözde akımı selfie modasına yönelik yapılan selfie le le re şarkısı :) Dinlemek isterseniz şuraya ve şuraya ışınlanabilirsiniz:)






12 yorum:

  1. Ay çok güzeldi bu film ve bende kıza bayılmıştım ne şekerdi ya :D Bak aklıma düştü izlesem mi ki acaba? :DD

    YanıtlaSil
  2. Salman ile Shahida'nın ilişkileri aklıma usagi drop'u getirdi. orada da daikichi ile rin'in ilişkisini bayağı sevmiştim. hayatında bir çocuğa bakmamış daihichi'i tek rin'e bakabilmek için iyi olduğu işini bırakıp anaokulunun çıkış saatine uyabilecek bir bölüm seçmesi, rin'in zaman içinde daikichi'e güvenin artması. izlerken içim ısınmıştı. Usahi Drop'un ardından filmdir, dizidir pek yapım aramıştım, sevgi ve fedakarlık ortamının bir arada olduğu, günlerin bazen şen bazen ise hüzünlü geçtiği ama yine de o dayanışmaları sayesinde üstlerinden gelebildikleri bir yapım. Bahranhi Bhaijaan'ı seyretmedim, ama yazında o kadar sıcak ve samimi anlatmışsın ki, bir hafta sonu keyfiyle filmin kapısını çalacağım. hatta yazını okurken aradığımı buldum diye kendimce söylenip sevindim. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japon dramaları çok takip etmediğimden bahsettiğin diziyi bilmiyordum ama sen anlatınca bir baktım da cidden benziyor hikayeler:) Aslında aishiteruze baby adında bir anime izlemiştim.Orada da bu konu işleniyordu ve o da çok güzeldi :)
      Bajranghi Bhaijaan film olduğu için dizi gibi uzun uzadıya işleyememiş tabi ama çok eğlenceli sahneleri olan,bir taraftan da duygulandıran bir film..
      Bende senin Usagı drop'u merak ettim:) İzleme listeme eklendi bile:)

      Sil
  3. Merhaba, blogunuzu yeni keşfettim. Çok sık ziyaret edeceğim bir yer olucak gibi. Film ve dizi sever olaraktan. Bu filmi izlememiştim. Hemen izleyeceğim. Bloguma da beklerim.
    www.gripalyaco.com

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel filmdi.Tavsiye ederim :)
      Gelirim tabi ki :))

      Sil
  4. Kronik bir Shahrukh Hayranı olmak ^^ bu ifadeyi çok sevdim. Aman fanları duymasın Salman için dediklerini son paragraftakileri hele :)) Tam olarak izlediğimiz karakterdeki gibi olduğuna inanılıyor genelde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ahh Shahrukh hayranlığı zaten beni bir gün Hindistan'a atacak yani o olacak :))
      Umarım Salman da filmdeki gibi biridir ama geçenlerde birilerine arabayla çarpıp öldürdüğü için 5 yıllık hapis cezası aldığı haberini görünce benim de fikrim değişti.Bir de eskilerde Aishwarya'dan ayrılma sebebinin de kadını dövdüğü için olduğunu okumuştum.Bunları görmem biraz Salman hakkındaki fikirlerimi değiştirdi ama fanlar bunlara ne diyor bilemiyorum tabi:)

      Sil
    2. Aynı haberler yüzünden bende vaktiyle bir soğudum pir soğudum kendisinden. Olayları çok derinen araştıran mahkeme sonuçlarını günü gününe takip eden çok sıkı fanları var Salman'ın. Onlara göre masummuş ve bir sürü dolaplar dönüyormuş bu işlerin arkasında. Nedir onlar dersen bak hiç bilmiyorum bende ne dolaplar dönüyor. Ama araştırma isteğimde yok. Salman ile sadece filmleri çok övüldüğü zaman yollarımız kesişse yeter bence.

      Sil
    3. Bu olaylar gerçekse bile aklamak için her türlü şeyi bulurlar zaten..Gönül ister ki yapmamış olsun.
      Dediğin gibi bende güzel filmlerini izlerim ama Shahrukh etkisi yapmayacağı kesin ;))

      Sil
  5. Yorum köşesi değil dedikodu köşesi olmuş burası :D Ama ben filmle ilgili yorum yapacağım için oralara değinmiyorum :) Küçük kızla film çekmek zor olmuştur bence)) Kız konuşsa ayrı dert konuşmasa ayrı dert. Replik mi ezberlesin o yaşta kızcağız? Konuşmasa daha da zor! Repliksiz duygu verebilmek falan ohohooh.. Film the bestseller arasındaydı. Karşısına böyle eli yüzü düzgün yapımlar çıkınca insan şaşırıyor azizim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo baya yaptık canım ne dedikodular yaptık :)) Salman'ın kendi karakteriyle,filmdeki karakterini benzetemediğim için baya tepki aldım aslında.İşin aslını bilemem tabi ki bir ''Sallu'' fanı olmadığım için derinlemesine bilmiyorum olayları :) Kendisi bir melek kadar günahsız da olabilir orasını ben bilemem :)
      Sanırım film yılın en çok gişesini yapan filmi.Ben de çok beğendim zaten.Munniye bayıldım.Bir çocuğa göre yine de çok güzel rol yapmış :)

      Sil