28 Eylül 2015 Pazartesi

Koredeyken Denediğim Hazır Ürünler ve Kore Marketinden Görüntüler

Daha önceden ''Koredeyken neler yedim''? yazısını şurada yazmıştım.Helal yemekler yemek konusunda titizliğimden bahsetmiştim.Kore'ye gitmeden evvel birçok sayfaya bakıp hangi ürünler helal,hangileri değil hakkında araştırma yapmıştım.Oraya gidince herhangi bir durumla karşılaşırsam içimde tereddüt kalmaması açısından benim için çok faydalı olacaktı.Cidden de öyle de oldu.Malesef  Güney Kore hazır ürünlerinin çoğunda domuz jelatini gibi ürünleri içermesinin yanı sıra birçok ürünün içinde de alkol bulunuyor.Eğer bu konuda hassasanız ince eleyip sık dokumakta fayda var.

Bu yazımda da önceden araştırıp oradayken tüketebildiğim hazır ürünleri ve Kore marketlerinde rastladığım ürünleri yazacağım:)



 İlk öncelikle bunlardan başlayalım :)
Bu resmi teyzemlere gösterince benden yaşça büyük kuzenim ''Un mu aldın?'' demişti :D
Kutusu un kutusuna mı benziyor bilmiyorum.Ayriyeten Kore'de unla ne işim olabilir? :D Onuda bilemedim ama aslında kendisi bir Waffle kutusu.İçinde paket paket sert,soğuk Waffle'lar bulunuyor.Tadını sorarsanız taze pişmiş,yumuş yumuş Waffle'ı tercih ederim ama bu da fena değildi.Sadece biraz tereyağı fazlaydı sanki.
Yanında ki ise benim Güney Kore'de elimden düşürmediğim Chilsung Cider markasına ait gazoz.Tadı bizim gazozların aksine daha şekerliydi ve gayet güzeldi :)



''Milk Factory'' markasına ait bu çikolatalı süte ise tek kelimeyle ba-yıl-dım!
Bu Koreliler şekeri nasıl dengede kullanacaklarını iyi biliyorlar.Türkiye'deki sütlerin aksine damağına öyle yumuşak,şekerimsi bir tat geliyordu ki...hmmm olsa da içsek :)


Bakınız Hongdae'de bir içecek makinesi :) Aman dikkat CC tv varmış.Dünyanın en güvenli yeri de olsa en küçük şey de güvenlik kamerasını takmayı ihmal etmiyorlar.

Kore'de denediğim bir başka ürünse şu sağ üstte gördüğünüz içecek.''Milkis'' içeceği aslında sütlü bir gazoz.İlk başta ''ıyykk nasıl birşey oluyor ki o?''diyebilirsiniz ama tadına bakınca fikrinizi değiştiriyorsunuz.Şekerli gazoz tadının altında yumuşak bir süt tadı geliyordu :) Keşke Türkiye'de de satılsa..





Tabi ki makineden bunu alcaktım :) Farkettiyseniz bu içecek ''Lotte'' markasına ait.Kore'ye gidince Lotte markasıyla o kadar çok karşılaşıyorsunuz ki..Bizde ki ''Sabancı''gibi sanırım.Hatta diziler de Lotte world falan duymuşsunuzdur.Bende alışveriş merkezine rast gelmiştim.
Birde bu içecek bana ''My girlfriend is Gumiho''yu hatırlatıyor.Orada Gumiho böyle bir içecek içiyordu sanki:)

Jun Ji hyun'un elinde tuttuğu cipsi de tattım ama resmi yok şu anda :D 
Aslına bakarsanız Doritos peynirli'den hiçbir farkı yok.Birebir aynı lezzetteydi.
Ayrıca bu cipsten ve başka bir cipsten Türkiye'ye getirdim ve uçakta basınçtan mıdır nedir paketler o kadar çok şişti ki patlayacak gibi oldu.Sonra inince düzelmişti.Çok ilginç cidden :)

Şimdi gelelim Kore Marketinde karşıma çıkan ürünlere :)

Aslına bakarsanız bu iş biraz zor oldu.Çünkü etranızdaki Koreliler sizi incelerken baya stres altında oluyorsunuz :) Hatta bazen''napıyor bu?acaba ceplicek mi?''falan diye düşünüyorlarmış gibi geliyordu.
Ayrıca çoğu markette öyle bizim Türkiye'de ki koca koca marketler gibi değildi.Hepsi de bakkal tarzında küçük marketlerdi.Bu yüzden ürünleri fotoğraflamaktan biraz çekindim.Neyse ki bir tane nispeten daha büyük market bulduk.Oradan bir kaç ürünün fotoğrafını çekmiştim.Bakalım o ürünler nelermiş?:)


Buyurun kirazlı Coca-Cola alır mıydınız?:)



Bu ıslak mendilin özel bir durumu vardı:)Hatırlayan var mı? Yazıyı okumayanlar şuraya gidip,okuyabilir:)



Aaa bakın burda kim var? :) Kim Soo Hyun şekeri *.* Geçen senenin en çok reklamlarda oynayan kişisi ilan edilebilir bence.Bu arada eski dizilerinden birini izledim.Yazısı gelecek inşallah onunda:)


En sevdiğim dizi ''Secret Garden''ının yakışıklı gamzelisi de burdaymış:)


Saçınızı Shin Min Ah'ın reklamında oynadığı saç boyasıyla boyamak ister miydiniz?Hem de indirime girmiş:)


So Ji Sub sevenleri görebilir miyiz?:) Zannedersem kendisi Korenin Johnny Depp'i :)
Herşey güzelde niye hep kahve reklamlarında oynamışlar ki hiçte sevmem :/ 
Kore'de kahve tüketimi çok fazla olduğu için çok fazla marka var.Soğuk,sıcak bir sürü çeşidini bulabilirsiniz.Kendi paralarına göre bizim 1 lira'ya denk geliyor :) 


Aslında amacım bebişi çekmekti ama oraya buraya kaçınca çekememişim.Market alışverişi yaptığımız o gün Duty Free'ye de gitmiştik.Oranın önünde çekmiştim bu fotoğrafı :) Duty Free'de ki ürünler tam Kore hayranlarına yönelikti:)



Bu gördükleriniz aslında Duty Free'de satılan Çin ürünleri.Kocaman paketlerdi.Adamlar bunları bile üretmişler.Yalnız orada daha birçok ünlünün resmi olan ürünleri çekecekken,görevli kadın ''çekim yapmak yasak''diye uyarı yapınca çekemedim :/ Ne olacaksa sanki ürünlerine!:/


Lee Min ho'mu görürsem affetmem :P


Lee Seung Gi'de pilav pişirme makinası reklamında oynamış.Fotoğraf flu çıkmış.Ahh benim şu fotoğraf makinesi sorunsalım.Seyahat boyunca peşimi bırakmadı.



Yanımda getirdiğim ürünlerden iki taneside bunlardı.İlki bir kekti.Aslında kutu içinde satılıp böyle küçük küçük paketlenmişlerdi.Üstünde de ''seni seviyorum''tarzında tatlı yazılar vardı :)
İkincisi ise çikolatalı kraker.Tadını beğendim ama bizimkilerden pek farkı yoktu onun :)

Birde Lee min hocuğumun reklamında oynadığı Binggrae muzlu sütten üç tane almıştım Türkiye'ye getirmek için.Hatta uçağa da belli bir sıvı alımı vardı ama görevli sütleri atacağını söyledi ve attı da:( Hala içimde uktedir o sütler..Bunu da yazayım buraya :(


Bu yazı kısa sürecek diye düşünürken yazdıkça yazasım geldi sanırım :) Aslında bütün ürünleri başka başka yazıların içinde paylaşmayı düşünüyordum ama böyle toplu halde daha iyi oldu sanki.
Siz nasıl buldunuz ürünleri? Hangisini denemek isterdiniz? merak ediyorum :)

Eğer okumadıysanız;
Koredeyken yediğim yemekler ve helal yemek konusu için buradaki yazıma,
ve diğer bütün Kore seyahatimle ilgili yazılarıma ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz:)









6 yorum:

  1. O waffle ı gördüğümde yazıyı okumadan ben de un sandım. İtiraf edeyim :) Afiyet olsun. Değişik kültürleri, yemekleri bizlerle paylaşıyorsunuz. Teşekkürler.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki dışardan öyle gözüküyormuş.Keşke waffle ı da çekseydim ama neyse :)
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Hyun Bin'li içecek kalp ben kalp ^^^ Tipsiz çıkmış biraz ama yinede kalpler kalpcikler kendisine ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hyun Bin'li kahve görünce,kahveden zerre hoşlanmamama rağmen içmek istedim itiraf edeyim :))
      Firma sahipleri işlerini iyi biliyorlar :)

      Sil
  3. Hepsi helal mi? Bir de bunları sipariş edebileceğimiz internet sitesi var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımda denedim dediğim herşey helal.Sadece fotoğrafını paylaştıklarımı bilmiyorum.Ben Güney Kore'ye gitmeden evvel Güney kore'nin helal ürünleri hakkında internet sitelerini incelemiştim.Onlarda hepsi yazıyor.Sipariş edeceğiniz site bilmiyorum.Ben zaten oraya gitmiştim yani sonrasında bakmadım.

      Sil