15 Eylül 2015 Salı

Eccentric Daughter In Law(Acayip Gelin) #Yayında Olan Diziler


Uzun bir aradan sonra klavyenin başına geçebildim nihayet.İlk başlarda kendi işlerim dolayısıyla sonrasında ise ülkemizin yaşadığı olaylara üzülmekten bir türlü bloguma yazacak şevki kendimde bulamadım.Fakat hem biraz kafa dağıtmak hem de sizinle hasret gidermek için tekrardan yazmak istedim..
Son zamanlarda kendi ruh halimin aksine daha eğlenceli dizi arayışlarına girdim.Dizi sitelerinde de yayında olan bu diziye denk geldim.Dizi de Sistar grubunun üyesi Dasom başrolde oynuyor.Kendisinin 93'lü olup benden küçük olduğunu öğrenmemle ilk başta küçük çaplı bir şok yaşadım.(Evet hala büyüdüğünü kabullenemeyenlerdenim.Fakat cidden benden yaşça küçükler,görüntü açısından benden daha büyük duruyorlar.Hala bu doğa olayına alışamadığım doğrudur.) Dasom'u K.will'in meşhur şarkısı ''Please don't'' ve Soyou'nun ''Some'' klibinden tanıyordum ve cidden çok beğeniyordum.Hatta bu kız neden dizilerde boy göstermemiş diye düşünüyordum.Meğerse kızın kendi müzik grubu varmış.Yaşı da o kadar büyük olmadığından (!) daha yolun başındaymış.Sistar grubu çok tanındık bir grup ama çok fazla dikkatimi çeken bir grup olmadığından kendilerini tanımıyordum.Dasom sayesinde onlarla da tanışmış oldum :)


Diziye gelirsek,ilk iki bölüm çok fazla sarmasa da sonraki bölümlerde olaylar çetrefilleşince devamı çorap söküğü gibi geldi ve daha eğlenceli bir hal almaya başladı :) Dizinin isminden de anlaşılacağı üzere ortada bir gelin-kaynana çatışması var.Hatta bu dizide iki tane belalı kaynana var ki Türk kaynanalarına taş çıkartırlar.Dizide,gelinler o kadar çok alttan alıyorlar ki...Acaba cidden böyle Kore gelinleri var mı?Ya da daha doğrusu dünyada böyle gelinler var mı?merak ediyorum.Allah büyük söyletmesin de çok fazla katlanılacak cinsten değiller..Birde bunların üstüne ana kuzusu erkek çocuklar var ki Kore erkekleri bu kadar itici durabilirdi ancak dedim.Dizide Dasom'un partneri 79'lu ve adam cidden yaşını gösteriyor ve tipide öyle bir Kim Soo Hyun değil..Dasom maşallah taş gibi gencecik kızken,partneri olarak başka bir adam bulamamışlar mı acaba diye düşündüm ister istemez.Aslında matematik manyağı olan rolüne yakışıyor ve oyunculuğu da iyi ama işte yakıştıramadım ikisini bir türlü :/ Ayrıca dizi sadece 12 bölümmüş ve 9-10 bölüm yayınlandı bile.Biraz daha uzun sürmesini isteyeceğim bir diziydi aslında.

Bu kadar bahsedipte konusundan bahsetmemek de ayrı bir olay :) Ondan da kısaca bahsedip yazıyı sonlandırayım.Dasom'un canlandırdığı Oh In Young karakterinin bir kız grubu vardır.Fakat popüler bir grup değillerdir..Bağlı oldukları şirketin Ceo'su da,In Young'un geleneksel Kore evinde Kimçi yaparak yaşayan Choon ja hanımın evinde rol gereği gelin olmasını söyler.Evin büyük oğluyla belli zamanlarda rol gereği karısı gibi davranacak ve kameralarda onları çekecektir.Bir çeşit ''We Got Married'' programı gibi yani.Oh In Young şirketten atılmamak için mecburen bu teklifi kabul eder.Fakat şarkıcı bir şehir kızının,köy gibi bir ortamda kızgın bir kaynanayla neler yaşayabileceğini hayal edin :) Trt'de yayınlanan ''Ana Ocağı'' programını biliyor musunuz bilmiyorum.Burada ki kızın yaşadığı olaylarda o kızların yaşadıklarına çok benziyor :)

Şimdilik bu kadar olsun.Bilmem konusu ilginizi çekti mi? ya da izlemeyi düşünenleriniz var mı?
Bu arada baya bir zaman önce blogumun temasını değiştirdim.Beğendiniz mi?
Siz neler yaptınız ben yokken?Yorumlarınızı bekliyorum.Hasret giderelim biraz ;)










6 yorum:

  1. Sadece adından bile yola çıkarak derim ki "bunu izlemeliyim!" :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde ilk başta adı çok ilgimi çekti.Bizim kültürle acayip örtüşüyor bu yönleri şaşırıyorum:)
      Özlemişim yorumlarını da ;)

      Sil
  2. ayyy bende izliyorum heycanla bu diziyi :D Ama şu evin kızı kaynanası kocası üçlüsüne resmen tahammül edemiyorum onların olduğu kısımları atlıyorum. Böyle bir ilişki türü olmaz olsun :D Galiba Kore'de böyle ilişkiler ama. Bir kere daha aile dizisi izlemiştim orada da kvalidenin sözü asla çiğnenmiyordu. Kvalide ne hakaretler ediyor bunlar hala " çesomnida omoni çesomnida" diye dolanıyorlar. Belki yeni nesil bu kadar değildir ama eskiler böyle olmalı diye düşündüm.
    Dasomun yaşını şimdi okudum valla değil sen ben bile benden büyük sandım hahah :D
    Ben o ajussiyi severim o yüzden bana pek kötü gelmedi ama adamın baskın bir karakteri yok şöyle höyt dediğim dedik bir erkek olmayınca başrol ben hoşlanmıyorum. Kore dizileri beni öyle erkeklere alıştırdı hahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha yorumuna çok güldüm ya..''çesomnida omani'' kısmına özellikle :D Doğru diyorsun..herhalde onlarda ki gelin-kaynana ilişkisi de böyle demek ki.Koreli sevgili isteyenler bir daha düşünsün bence.Son zamanlarda baya moda oldu çünkü..
      O Ceo olacak herife bende sinir oluyorum.İkide bir anasına ''ben senin yanındayım anne'' diyor ya..ağzına patlatasım geliyor :D Şimdi ki kızlar mı hormonlular nedir?Bu da mı benden küçük müş? bu da mı? diye diye bir kaldım..
      Ajussi demişken..Kızla sevgili olduktan sonra bile kızın hala Ajussi dediğini farkettin mi? Korelilerde ki bu derecedeki saygı olayına da anlam veremiyorum..
      Adam biraz daha baskın bir tip olsa bence de iyi olurdu.Diğer süt kuzularına göre biraz daha iyi sayılabilir belki :)

      Sil
  3. Temanı değiştirmişsin. Feride ile Kamran'ı yaban ellere göndermişsin ama iyi yapmışsın. pembiş pembiş tatlı olmuş. Güzel yazılarda eskit :

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım gitti onlar :) Uzun süre kuşlu kullandım biraz da pembiş ağaçlı kullanayım.Teşekkür ederim :*

      Sil