22 Mayıs 2015 Cuma

Gelin birlikte Kore'de dondurma yiyelim!


Yaz mevsimine iyiden iyiye girdiğimiz ve benim Kore'de olduğum günlere özlemimin katbekat arttığı şu günlerde gelin benimle birlikte anılara yolculuk yapıp geçen seneye gidelim.Hem havalarda iyice ısındığına göre dondurmalarda benden olsun! :)

Seul'de bizim Taksime benzer bir yerde turdan arkadaşlarla dolanırken milletin elinde yedikleri şeyler dikkatimizi çekti.Zaten Kore,sokak yemekleriyle ünlü olduğu için adım başı bir yerlerde bir şeyler pişirenler görebilirsiniz.Biraz daha ilerledikten sonra bir dondurma dükkanının önünde kuyruk olduğunu gördük.Fakat külahı bizim bildiğimiz dondurma külahı formunda değildi.Resimlere baktığınızda eminim sizde benim gibi hangi Korelinin aklına böyle bir şey yapmak gelmiş diye soruyorsunuzdur :) Gencinden yaşlısına çoğu Korelinin elinde bu dondurmayı görmek mümkündü.Bu senede acaba bu dondurmalardan var mı diye düşünürken Instagram'da Kore'de bulunanların fotoğraflarında yeniden gördüm.Demek ki geçen seneden beri değişiklik olmamış.Hala popülerliğini koruyor.



Buyurun hatta çekiklerimizle :)

Konuyla alakasız ama orada bir anımda bahsedeyim :) Meydanda dolanırken bizim amacımız öncelikle idol kartları,posterleri satan yerleri bulmaktı.Kore'de 5. günde hiç bir şekilde o dükkanlardan görmemiştik.Kore'ye gitmeden önce her yerde bunlardan satan yerler olacağını düşünmüştüm fakat öyle değildi.Sora sora bulmak zorunda kalmıştık.Sonunda öyle bir dükkan bulduktan sonra posterleri incelerken tam onun yanında bizim pişmaniyeye benzeyen bir Kore tatlısı satan dükkan vardı.Orada hafif tombul bir Koreli satıcı beni görünce ve tabi ki turist olduğumu anlayınca hemen ellerini bir araya getirdi ve ''ooooo miştır şimpıl şimpıl'' diye şarkı söylemeye başladı.Anlayacağınız satıcı Super Junior'ın popüler şarkısı Mister Simple'ı söylüyordu :D Bir de eliyle onun dansını yapmaya çalışıyor.Bizi aldı bir gülme tabi.Gözüme baka baka Miştır Şimpıl Şimpıl diyor :D Hatta Kore pişmaniyesinden satmaya çalıştı ama biz hemen ordan tüydük :) Geri dönüş yolunda beni uzaktan yine görünce tekrar şarkıyı söyleyip dansını yapmaya başladı :D Günün komedisiydi anlayacağınız :D

Neyse dondurmadan bahsediyorduk..

Biraz ilerde bir dondurmacıyla daha karşılaştık fakat bu kez bizi bir sürpriz bekliyordu :)




İlk başta baktığımda bir algılama sorunu yaşadım kabul ediyorum.Çünkü nereye baksam çekik.Nereye dönsem Korece bir kaç söz..Herkesle ingilizce anlaşma çabası falan derken bir de baktım bir yerde Türkçe ''dondurma'' yazısı,sağda solda Türk bayrakları..
Benim beynim algılama da yaşadığı sorundan 3-5 saniye sonra tabi olayın farkına vardı ve benim verebileceğim ilk tepkiyi hayal edin :) Ağzımdan ilk çıkan şey ''aaaaa Türkleerrrr''  :D:D Ve çocuğun bana geri tepkisi ''aaa Türklerr '' :D Şu an ne kadar olağan bir şey gibi gelse de o an için ultra garip bir durumdu.Çünkü grup arkadaşlarım dışında hiç Türkle karşılaşmamıştım.Sonra çocukla konuştuk biraz.Hatırladığım kadarıyla Kayseri'de Korece bölümünü bitirmiş sonra da Kore'ye yerleşmiş.



Gruptan bir arkadaş idol malzemeleri satan dükkan sorunca,''Napcan kız artisleri'' gibi bir tepki vermişti:D Çok komik bir çocuktu anlayacağınız.Eğer olurda bloğuma denk gelirse buradan selam olsun :)

O gün bu Türk dondurmacısını görmek beni oldukça mutlu etti.Hem Kore'nin orta yerinde kendi memleketline rastlamak,iki Türkçe sohbet etmek hem de Türk dondurmasının Seul'ün işlek bir noktasında satılıp,tanındığını görmek o gün için yeterince mutluluk vericiydi.


İsterseniz Kore,isterseniz Türk dondurması.
Dondurmalar benden,seçim sizden :) 









6 yorum:

  1. Yaaa ne güzel :)) Çok isterdim ben de gitmeyi. İnsan öyle yerlerde kendi memleketinden biriyle karşılaşınca süper oluyor hakkatten :) Sanki hiç Türk görmemiş gibi saldırıyoruz :))

    Balköpüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki 40 yıldır tanıyormuşuz gibi bir de sohbet muhabbet :)
      Siteme geldiğin için de çok teşekkür ederim :*

      Sil
  2. Yaaa o külahların renklerinin güzelliğine bak!!! Hadi birlikte gidelim Kore'ye :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oradaki her şey şirinlik abidesi olmak zorunda zaten :)
      Hadi gidelim.Bileti ne zamana alıyoruz? :D

      Sil
  3. O sallanan şeyler mi külah ? Adamların her şeyi anormal (bize göre tabi)
    Bu arada giderseniz benide aranıza alın , küserim bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa gel tabi sende..ne demek:) Hatta Koreyi seven ve gitmek isteyen bloggerlar olarak toplanıp gitsek ne güzel olurdu değil mi? :D
      Birde evet onlar külah :) Bende ilk gördüğümde şaşırmıştım.İpek böceği çerezini görünce de şaşırmıştım ama Koreliler işte naparsın :)

      Sil