27 Mayıs 2015 Çarşamba

Çilekli Milföy Pasta (Kat kat pasta)



Blogta bir tarif paylaşmayalı uzun zaman olmuş.Hep izlediklerim,gezdiklerim,gördüklerim nereye kadar dimi?Benim gibi homini gırtlaklar için arada böyle güzel tarifleri de paylaşmalı.Hem ne kadar maharetli olduğumla da azıcık övüneyim ne var yani :P

Çilek benim için özellikle pastalar başta olmak üzere birçok tatlıya yakışan bir meyve..Görüntüsü,kokusu,tadı her daim cezbedici.Instagram'da kış boyunca fondü yanlarında mı dersin,pastalarda mı dersin ağzımın suyu akarak resimlerine bakıp,avcumu yalamıştım.Hazır organik çileklerde yavaştan çıkmaya başlamışken bol bol çilekli tarifler yapmalı.Hem yapılışı basit,yumuşacık kreması ve milföyün çıtırlığıyla harika bir lezzet.

Malzemeler:
6 adet milföy

Kreması için:
1,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker

İçi için:
Çilek


Yapılışı:

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Milföyleri ikiye kesin,yağlı kağıdın üstüne yerleştirin ve bir kaç yerinden çatal batırın.Milföylerin üstüne bir yağlı kağıt daha serin ve üzerlerine ağırlık yapması için bir fırın tepsisi daha yerleştirin.Tabi bu fırın tepsisi diğerinden daha küçük olmalı ki içine geçebilsin.Ben bu aşamada milföylerin üst kısmı nasıl pişecek diye dert ettim ama güzel pişiyor.Sıkıntı yok o konuda.200 derece de önceden ısıttığınız fırında 20-25 dk pişirin.(Ayrıca yağlı kağıdınız yoksa fırın tepsisini yağlayarak da bu işlemi yapabilirsiniz.Eğer böyle yapacaksanız dikkat edin üstündeki fırın tepsisini de yağlamayı unutmayın.)


Kreması için süt,un,nişasta ve şekeri ocağa alıp çırpma teliyle sürekli karıştırın.Kaynadıktan sonra da bir kaç dk daha karıştırıp soğumaya bırakın.



Bakın milföyler çıktıklarında bu halde oluyor.İlk çıktıklarında milföy o kadar güzel kokuyor ki sadece bu şekilde bile yenebilir :) Milföyleri de soğumaya bırakın.


O arada da çilekleri ince ince doğrayın.

Milföyler ve krema soğudunda artık üst üste dizmeye başlayabilirsiniz.Milföyü alın üstüne kremadan koyup,çilekleri dizin.Üstüne bir kat daha aynı şekilde yapın.İsterseniz üstünü kapatıp pudra şekeri dökebilirsiniz ama ben bu şekilde servis etmeyi tercih ettim.

İşte bu kadar basit! Ben bu pastayı,Kat kat ürününe benzettiğim için kat kat pasta da diyorum.Ayrıca illa çilekli yapmanıza gerek yok.Muz ya da bir başka meyveyle de gayet güzel olur.Eğer canınız tatlı çekiyorsa ve çok da uğraşmak istemiyorsanız hemen kalkıp bu tarifi şipşak yapabilirsiniz:)



Afiyet olsun!

Lovebird yapım sundu :P









8 yorum:

  1. Denemeyi düşündüğüm bir tarif bu.Tadı nasıl oluyor acaba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel oluyor.Garanti verebilirim :) Kesinlikle denemelisin.

      Sil
  2. Çok güzel görünüyorlar kesinlikle yapacağım tarif şahane! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap valla afiyetle çayın yanında.Beni de anmayı unutma ;))

      Sil
  3. enfes kesin denemeliyim bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüntüsü gibi tadı da çok güzel oluyor.Bence de denemelisin :)

      Sil
  4. Eline sağlık, harika görünüyor, mimini cevapladım=

    http://reyhanlahersey.blogspot.com.tr/2015/06/mimeger-bir-kitap-olsaydm.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Merak ettim cevapları hemen bakıyorum :)

      Sil