22 Ocak 2015 Perşembe

Cheon song yi yüzüğü VS. Hürrem yüzüğü


Seulde,Namsan kulesine gittiğimiz vakit bir ara gruptan ayrıldım ve karış karış her yeri dolaşmaya başladım.En aşağıda ki katta süslü süslü eşyalar,şekerler,kozmetik ürünleri,takılar,tokalar satılıyordu.Yüzüklere biraz bakayım derken yanda bir anda Cheon Song yi nin resmini görmem mi? Anam onun burda ne işi var?diye düşünürken birde baktım resmin altında bir de yüzük resmi var.My love from another star daki evlilik teklifi yüzüğü satılıyormuş meğerse orada..Biraz bakındım yüzüklerin arasına ama hepsi bitmişti.


Gel gelelim aynı gün Myeongdongta dolaşırken bir tane ahjussi kurmuş tezgahını Cheon song yi tokası satıyor..Tabi ki yine yanda Cheon song yi resmi asılı..Biraz yaklaştım baktım da bildiğin bizim pazarlarda,sokaklarda satılan bandana şeklindeki tokalar.

*Myeongdong:İçinde çeşitli mağazaların,yemek mekanlarının olduğu Seul ün işlek bir caddesi.

Bir ara bizde de Hürrem yüzüğü aşırı modaydı değil mi? Hatta bu ülke neler gördü neler..Aklıma şu an gelenler Sıla tokası,Bihter yüzüğü,Hürrem yüzüğü..Bizde hatta dalga konusu olmuştu bu ürünler ama gel gelelim teeee elin Korelerinde de olay aynı dostlar..Dünyanın neresine gidersen git ticari zeka aynı işte :) 



Bir de dizide hatırlarsanız kötü adam yüzüğü vardı.Sinsi planlarını kurarken bu çivi yüzüğü oynatıyordu.Hatta bir bölümde Cheon song yi onun parodisini yapmıştı.Aşk acısıyla doktara gittği vakit.İzleyenler hatırlayacaktır:) 

Dün arkadaşımla buluştuk.Takı mağazalarında hep bu yüzük vardı.Moda olmuş meğerse.Bir kaç kere gittim geldim baktım da benim stilim değil diye almadım ama başka sefer çıktığımda alacağım galiba aklıma takıldı :) Sizin de oralarda var mı? Baya her yerde gördüm çünkü..

Görselleri netten aldım gönül isterdi ki kendi çektiklerim olsun ama Koredeyken alalacele o kadar yer gezip görüyorsunuz ki bazen aklınızdan çıkmış oluyor kusura bakmayın :)










10 yorum:

  1. Aklımda canlandı Sıla tokaları.. Hele Bihter yüzüğü... Hala duruyor mu bakmadım ama bi camda Bihter'in yine entrikalı hallerinden bir fotoğraf alınmış ve "Bihter yüzüğü gelmiştir." yazıyordu. Hiç bitmiyor bu olay yaa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala mı devam ediyor o ya :) Hürrem yüzüklerinden yeni yeni kurtuluyorduk halbuki :))

      Sil
  2. Aslında çok zarif bir yüzük bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de zarif bir yüzük gerçi o dönemde evlilik teklifi için çok sade bulmuşlardı.

      Sil
  3. Miss you dan sonra heryerde Mandal toka olmasi gibi;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi ya ? Ne yalan söylim diziyi izlediğim dönemde ben de evdeki mandalları alıp kafama takmak istiyordum ama aile fertlerinin garip bakışlarına maruz kalmaktan korktum :)

      Sil
  4. Bu çivili yüzüğü daha öncede man from the star dizisinde olduğunu bir kaç blog da ve koreden online alışveriş sitesinde görmüştüm. Aynı şekilde bir takı dükkanını gezerken bu yüzüğü gördüm. Bu yüzüğün burada ne işi var diye düşünürken yüzüğe öyle ilginç bir şekilde bakmışım heralde ki tezgahtar yanıma gelip bana ilginç ilginç baktıktan sonra yüzüğü almayı çok mu istiyorsunuz diye sordu. Bir an utandım mı ne yaptım bilmiyorum ama yüzük güzelmiş diyip topuklamaya başladım,kim bilir ne düşünmüştür adam. Yani bu yüzüğü her gördüğümde o adam geliyor aklıma mümkünse yüzükle de adamla da bir daha karşılaşmayalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cepliceğini falan mı sandı acaba :D Takı mağazasındaki kadın da bana öyle bir bakış attı da ordan biliorum :))

      Sil
  5. ayy ne hoşş geziyorsun da bi de eleştiriyorsunnn ^^
    ne güzel anılar değil mi???
    bu diziyi çok sevmiştim bu arada ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya gittiğinde attığın her adım,gördüğün herşey çok değerli oluyor ama her anı kaydedemiyorsun malesef..Ben de çok seviyordum bu diziyi.Hatta Cheon song yi'nin bir tane funny moments diye bir videosu var youtubeda..Moral bozukluğuna kesin çözüm :)

      Sil